Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Različiti stavovi u vrhu države


Sve što se događa u BiH posledica je izostanka dogovora. Svaka strana ima svoj stav kojeg se, u većini slučajeva, čvrtso drži. Kakva je budućnost za BiH u nastupajućoj godini u intervjuima za RSE govore članovi Predsjedništva BiH.

BiH sasvim izvjesno prolazi kroz težak period u svojoj višestoljetnoj istoriji, ocjenjuje predsjednik Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“BiH još uvijek traži sebe i unutar sebe, a traži i postavlja se i prema drugim zemljama u regiji, prije svega prema svojim susjedima”
, rekao je Komšić u intervjuu za RSE koji u cjelosti možete pročitati OVDJE.

BiH protekle godine je stagnirala u mnogim stvarima. Između ostalog posljedica stanja je i izostanak BiH sa liste zemalja Zapadnog Balkana koje su dobile bijeli šengen. Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović kaže da je mnogo krivaca zbog takve odluke.

“Trebamo samokritično da kažemo u BiH da nismo izvršili sve obaveze. Ja mislim da ima tri ili četiri još od 174, koliko je ukupno bilo. I tu krivicu domaći političari moraju prihvatiti”, ocjenjuje Radmanović u intervjuu za RSE koji možete pročitati OVDJE.

Političari koji zagovaraju referendum u Republici Srpskoj će učiniti sve da destabilizuju BiH, kaže u intervjuu za RSE član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

U intervjuu koji možete pročitati OVDJE, Silajdžić kaže kako referendum nije ustavan, ali tvrdi kako zagovarači te ideje "očigledno da, kao i za vrijeme rata, imaju potporu u međunarodnim krugovima za to."

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG