Dostupni linkovi

Lajčak: Ukrajina nas uči da je mir važniji nego ikada


Lajčak: Ukrajina nas uči da je mir važniji nego ikada
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:22:29 0:00

"Nakon izbora u Srbiji ulazimo u jedinstven period kada neće biti planiranih izbora ni u zemljama koje učestvuju u dijalogu, niti velikih izbora u EU ili SAD. To znači da je ostatak 2022., a zatim i cela 2023. jedinstvena prilika kada treba da se fokusiramo na dijalog", izjavio je Miroslav Lajčak.

Nakon izbora u Srbiji (3. april) ulazimo u jedinstven period kada neće biti planiranih izbora ni u zemljama koje učestvuju u dijalogu, niti velikih izbora u Evropskoj uniji ili Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). To znači da je ostatak 2022. godine, a zatim i cela 2023. jedinstvena prilika kada treba da se fokusiramo na dijalog", izjavio je Miroslav Lajčak, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Lajčak je izaslanih Evrpske unije za dijalog Kosova i Srbije, proces koji traje jedanaest godina a trenutno je u zastoju. On takođe navodi da će organizovati susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina (Albin) Kurtija jedino kada se evropska strana uveri da će na tom susretu biti konkretnih rezultata. Podvlači da dijalog Prištine i Beograda nije o statusu Kosova.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG