Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sukob četiri mladića sa obezbeđenjem Krivokapića


Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Povodom incidenta u kojem je došlo do sukoba četiri mladića i obezbjeđenja predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića u Podgorici izjasniće se istražni sudija nakon saslušanja osumnjičenih, ali i predsjednik parlamenta. Do incidenta je došlo u noći između subote i nedjelje kada je nakon verbalnog došlo i do fizičkog sukoba.

Prema policijskoj verziji do sukoba između četiri osobe iz obezbjeđenja predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića došlo nakon što su mladići koji su sjedjeli u parku u ulici Ivana Vujoševića u Podgorici najprije uputili provokativne riječi predsjedniku Skupštine, a zatim krenuli ka njemu nakon čega je reagovalo Krivokapićevo obezbjeđenje. Pošto su se napadači oglušili o upozorenje policajaca iz obezbjeđenja, došlo je do fizičkog sukoba nakon čega je na mjesto događaja stigla i ekipa interventnog voda policije, navedeno je u policijskom saopštenju.

Prema drugoj verziji do tuče između četvorice mladića i Krivokapićevog obezbjeđenja došlo je nakon oštre reakcije mladića na Krivokapićevo neodazivanje njihovom pozdravu na šta je reagovalo službeno obezbjeđenje.

Koja je od ovih verzija tačna treba da utvrde nadležni sudski organi.

Četvorica mladića se nalaze u pritvoru treba da budu saslušani pred istražnim sudijom. Komentarišući ovaj incident potpredsjednik Socijeldemokratske partije Borislav Banović kaže da očekuje da se incident rasvijetli do kraja, te da čitavom događaju ne treba pridavati veći značaj jer je na sreću završeno bez težih posljedica:


"Svakako da je za osudu svaki verbalni i fizički nasrtaj na prolaznike, bez obzira da li se radi o javnoj ličnosti i državnom funkcioneru ili bilo kom drugom građaninu i u tom smislu se u Socijaldemokratskoj partiji odnosima prema pravnom činu. Međutim, činjenica je da je napadnut predsjednik skupštine i njegovo obezbjeđenje, osim nekulture i nevaspitanja, pa i puke agresivnosti upućuje i na dodatnu motivaciju samog napada. Mi smo od postojanja Socijaldemokratske partije ukazivali na to da političke simpanije i nesimpatije u političkom smislu ne smiju i ne mogu biti povod za bilo kakvu agresivnost. Na žalost, toga ima. Evo, svjedoci smo još uvijek, istina manje i sve će biti manje nego ranije, ali i pored toga što ovaj slučaj ima taj i može da ima taj poseban kontekst i zbog toga ko je napadnut i posljedicama koje dobija javnost za takav napad ipak smatramo da ne treba pridavati nekakav poseban značaj, značaj više nego što to jeste, agresivnost ove grupe mladih ljudi koji, još ćemo utvrditi, iz kojih razloga i ko koliko su se mogli kontrolisati u toj situaciji, pod kakvim su uticajima sve bili, ali bez obzira to je ipak incident koji se završio na tim manjim posljedicama i tako ga treba i tretirati, s tim što očekujemo da će se što prije u potpunosti riješiti krivci i odgovarajuće kazniti."


Branilac četvorice osumnjičenih za napad na predsjednika skupštine podgorički advokat Šućo Lekić saopštio je da očekuje da njegovi branioci budu saslušani pred istražnim sudijom i navodi da će ponoviti iskaz koji su dali u policiji da oni nijesu izazvali incident:


"Oni su već dali izjave u policiji i njihove će izjave biti apsolutno identične kod istražnog sudije. Oni negiraju da su napravili bilo kakvo djelo koje im se stavlja na teret, međutim, prema zabilješci koju su podnijeli pripadnici obezbjeđenja predsjednika skupštine navodi se da su oni vrijeđali predsjednika sa nekim pogrdnim izrazima. Međutim, meni kažu da su samo pozdravili, da su poželjeli dobro veče gospodinu predsjedniku. Ja nijesam pitao i ne znam koja je verzija validna, međutim, u svakom slučaju u krajnjem mi smo predložili i predložićemo da se predsjednik skupštine koji je bio neposredan akter same situacije i dovede. Tako da ne znam šta će istražni sudija da odluči i čemu će povjerovati, ali u svakom slučaju treba tu da bude i predsjednik."

  • 16x9 Image

    Srđan Janković

    Nakon rada u pisanim i elektronskim medijima u Srbiji, Beograd napušta 1999. nakon gašenja ovih medija zbog pritiska tadašnjeg režima i ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Na RSE radi od novembra 1999. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG