Dostupni linkovi

Igor Jurić saslušan u policiji zbog navoda o 'pedofilima u vlasti'


Ilsutrativna fotografija

Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, saslušan je u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije “zbog njegovih izjava koje je izneo u medijima o takozvanom 'pedofilskom' lobiju u Srbiji”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako se navodi, “ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo ni jedan dokaz niti imena navodnig počinitelja seksualnog zlostavljanja dece, kojima bi potkrepio izjave date u medijima.”

Jurić je, prema saopštenju MUP-a, izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve. Kako se dalje navodi, posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja, već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva.

“Gospodin Jurić nije naveo ni jedno ime niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve, kao ni na one koji ih štite”, navedeno je u saopštenju policije.

Igor Jurić je dan pre saslušanja u policiji, u ponedeljak, 17. maja, gostujući u podkastu portala Nova.rs izjavio da je „potpuno siguran da državne službe Srbije znaju za pedofile u vlasti i da ih drže ko zna koliko po fiokama“, preneo je taj portal.

Dodao je da u Srbiji postoji „pedofilski lobi“, u kojem jedni štite druge.

On je rekao i da strah nije razlog zbog kojeg nije otkrio ime političara-pedofila o kome je u više navrata javno govorio.

„Nije strah u pitanju. Ja sam jako svestan da određeni ljudi znaju da ja znam za njih. Ja sam jako svestan da ti ljudi, ukoliko počnu da gube tlo pod nogama i da gube sve privilegije u ovom društvu i tu moć, da su spremni na sve“, rekao je Jurić.

„Svi su povezani na neki način i svako svakog štiti zbog toga je pedofilija teško dokaziva“, kazao je Jurić, čiju je petnaestogodišnju ćerku Tijanu pedofil ubio 2014. godine.

Jurić je prošlog meseca izjavio da sigurno postoje osnovi za sve tvrdnje koje su iznete na konferenciji za novinare potpredsednice opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić, a tiču se pedofilije u Jagodini.

Tepić: Sedam lica želi da svedoči o podvođenju maloletnica
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

On je agenciji Beta kazao da je svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužuilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću.

„Dokaze poseduje porodica s kojom sam u kontaktu i s obzirom da su u jednom momentu iz straha odustali od svedočenja, nastao je zastoj u istrazi“, rekao je Jurić.

Marinika Tepić je 19. aprila objavila video svedočenje bivšeg radnika hotela u Končarevu kod Jagodine, koji je izjavio da je prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka od, kako je rekao, 15, 16 i 17 godina starosti.

Svedok je rekao da su tim žurkama pored Dragana Markovića Palme, predsednika Skupštine Grada Jagodine, narodnog poslanika i lidera Jedinstvene Srbije, članice vladajuće koalicije sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića, prisustvovali i visoki funkcioneri Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kao i vlasnici firme Knez petrol i Kopernikus televizije.

Dragan Marković Palma je demantovao sve tvrdnje koje su izrečene na konferenciji za novinare Marinike Tepić i dao iskaz u policiji.

Više javno tužilaštvo je pre četiri dana obavilo razgovor sa Marinikom Tepić, radi davanja bližih obaveštenja u odnosu na izjavu koju je dala u Policijskoj upravi u Jagodini.

XS
SM
MD
LG