Dostupni linkovi

Ice Fest: Olimpijski duh ponovo u Sarajevu


Ice Fest: Olimpijski duh ponovo u Sarajevu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Ice Fest: Olimpijski duh ponovo u Sarajevu

Utakmicom EBEL lige u hokeju na ledu zvanično je počeo program obilježavanja 30.godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Utakmica je odigrana je u okviru Ice Festa, a sala je bila ispunjena do poslijednjeg mjesta.

Austrijski hokejaški klub VSV Villach savladao je slovenačku Telemach Olimpiju rezultatom 6:5 u sarajevskoj dvorani Huan Antonio Samaranch u Sarajevu.

Villach je pobijedio Olimpiju na razočarenje mnogih navijača iz Slovenije koji su došli bodriti svoj klub, ali i brojnih Bosanaca i Hercegovaca koji su podržali svoje nekadašnje sunarodnjake.

Praznik najdinamičnijeg kolektivnog sporta privukao je mnoštvo građana Sarajeva, a atmosfera u Zetri pokazala je da Olimpijski duh i dalje živi na ovim prostorima.

Ovo ujedno predstavlja i najveći hokejaški događaj u BiH nakon održavanja Olimpijade.
Sarajevo i Zetra su položili ispit. Uspjeli su organizovati vrhunski hokejaški događaj za sve ljubitelje ovog sporta, te vratili stari sjaj olimpijskoj ljepotici.

Ice Fest traje do 12.januara, kada će biti odigrana još jedna utakmica EBEL lige, između Telemach Olimpije i KAC Klagenfurta. Nakon toga svi ljubitelji ledenih ploha moći će uživati u Ice Fest Disku na ledu. Predviđen je i program za djecu i hokejaške veterane.

XS
SM
MD
LG