Dostupni linkovi

I bez svog predstavnika Crnogorci prate SP


Prizor sa uktamice 20. Svjetskog fudbalskog prvenstva
Prizor sa uktamice 20. Svjetskog fudbalskog prvenstva
Dok su poneki Crnogorci spakovali kofere i otisnuli se put Brazila da uživo osjete nogometnu groznicu u ritmu sambe, u Podgorici se raspravlja o favoritima i omiljenim timovima. Jutro nakon početka svjetskog prvenstva u Brazilu, osim latino ritma na plus 30 stepeni, uz koji su pojedini Podgoričani pili prvu kafu i čitali izvještaj sa utakmice koju je Hrvatska izgubila protiv Brazila, bilo je prilika da pitamo stanovnike glavnog grada Crne Gore koliko im je zaista važno, koliko će pratiti Mundijal i za koga će da navijaju?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00
Direktan link

Obično se kaže da pripadnice ljepšeg pola nisu zainteresovane za fudbal i sport generalno. I naša anketa je to doduše djelimično potvrdila.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00
Direktan link

Koliko pojedini Crnogorci vole i prate fudbal i koliko su iskreni fanovi Mundijala, pokazuje i ono što smo čuli od predstavnika jedne turističke agencije koja je ispratila jedinu organizovanu grupu koja je otputovala na SP u Brazilu:

"Organizovali smo polazak za desetak ljudi preko agencije iz Sarajeva. Oni su već otišli za Brazil. Interesovanja je bilo, ali nismo imali ništa organizovano."

Sportski novinar Goran Radević će, poput mnogih njegovih kolega, u danima SP u fudbalu imati dosta posla. Priprema specijalku o Mundijalu koja će biti na programu Javnog servisa svakoga dana sa najnovijim rezultatima, izvještajima sa utakmica i komentarima. Ne krije velika očekivanja od Mundijala.

"Mislim da će se ovo prvenstvo pratiti kao nikada. Termini su perfektni i gledanost će biti vjerovatno maksimalna. Poslije Mundijala u Južnoj Africi, gdje smo imali problem sa praćenjem zbog čudne koreografije na stadionu, koja nas je ometala, ovo bi moglo da bude nešto drugo. Vjerovatno će biti i puno navijača na svim stadionima iz cijelog svijeta jer se jednom u ovom vijeku održava svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ko god je imao mogućnosti da pođe će iskoristiti priliku da posjeti Brazil i navija za svoju reprezentaciju", zaključuje Radević.
XS
SM
MD
LG