Dostupni linkovi

Hrvatski državljanin priznao krijumčarenje droge iz BiH 


Zaplijenjena droga, ilustracija

Državljanin Hrvatske Luka Mišević u potpunosti je priznao krivicu za nedozvoljen promet 109 kilograma opojne droge marihuana - skank na području Gradiške, grada na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine (BiH), saopštilo je Tužilaštvo BiH u četvrtak, 25. marta 2021. godine.

U skladu sa sporazumom o priznanju krivice, za optuženog je predložena zatvorska kazna od četiri godine i novčana kazna od 10.000 konvertibilnih maraka (oko 2.500 eura), saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Od Miševića će biti oduzeta sredstva i oprema korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući i teretno motorno vozilo, mobilne telefone i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen tokom policijske akcije u decembru 2020. godine, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Zaplijenjena droga bit će uništena u zakonskoj proceduri.

Mišević je otkriven i uhapšen na graničnom prelazu Gradiška, kada je upravljajući teretnim motornim vozilom, iz BiH u Hrvatsku pokušao da prokrijumčari drogu, u čemu su ga spriječili pripadnici Granične policije BiH.

Sporazumnim priznanjem krivice, Mišević, koji se nalazi u pritvoru, odriče se prava na suđenje i prava na žalbu na presudu. Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH.

XS
SM
MD
LG