Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dobrodošao svako ko je za stabilnost BiH


Najveći doprinos Hrvatske stabilnosti BiH bit će to da na konstruktivan način vodi računa o Hrvatima u BiH - Sven Alkalaj, Gordan Jandroković i Ahmed Dautoglu u Zagrebu
I Turska se uključila u proces stabiliziranja Bosne i Hercegovine. Danas je u Zagrebu održan tripartitni sastanak ministara vanjskih poslova Hrvatske, Turske i Bosne i Hercegovine.

„Suradnja sa Turskom i Hrvatskom s jedne strane, kao i sastanci sa kolegama iz Turske i Srbije u sličnom formatu doprinijet će da svi narodi koji žive u Bosni i Hercegovini rade na jačanju Države Bosne i Hercegovine“, optimistični je zaključak bosansko-hercegovačkog ministra vanjskih poslova Svena Alkalaja nakon sastanka sa hrvatskim i turskim kolegama Gordanom Jandokovićem i Ahmedom Davutogluom.

„Bosna i Hercegovina ima tri susjeda, i svatko tko u regiji ili bližoj regiji može da doprinese stabilnosti Bosne i Hercegovine je dobrodošao.“

STABILNOST REGIONA

Povodom izbora novog hrvatskog predsjednika, Alkalaj očekuje nastavak dosadašnje konstruktivne hrvatske politike prema BiH, a – kako je kazao – „najveći doprinos Hrvatske stabilnosti BiH bit će to da na konstruktivan način vodi računa o Hrvatima u BiH".

Hrvatska i Turska surađivale su u devedesetima, pa su spremne i sada pomoći Bosni i Hercegovini, kazao je hrvatski ministar Jandroković, najavljujući kako će „razgovarati s predstavnicima hrvatskog i bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini, kako bismo im pomogli da dođu do kompromisnog rješenja, do rješenja koje će osigurati stabilnost Bosne i Hercegovine, ali i funkcioniranje tamošnjih institucija na način kao što funkcioniraju institucije u zemljama članicama Europske unije.“

Turski ministar Davutoglu kazao je kako je stabilnost Bosne i Hercegovine važna za stabilnost cijele regije, što će biti i jedna od njegovih poruka na sutrašnjem sastanku sa srbijanskim dužnosnicima u Beogradu, kamo ide zajedno s ministrom Alkalajem.
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG