Dostupni linkovi

Konzultacije o REKOM-u: Pozitivne reakcije mladih u Hrvatskoj


Mario Mažić
Mario Mažić
Regionalne konzultacije sa studentima i mladim znanstvenicima pravnih fakulteta, fakulteta političkih znanosti te studija povijesti i sociologije o Inicijativi za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava na području bivše Jugoslavije (REKOM) u petak su održane u Zagrebu.

Konzultacije su – kako za naš radio kaže jedan od organizatora današnjeg okupljanja, predsjednik Inicijative mladih za ljudska prava u Hrvatskoj Mario Mažić – održane vrlo uspješno.

“Iako se bavim mladima već dulje vrijeme – poprilično sam iznenađen! Mladi ne samo da dosta znaju nego su i vrlo zainteresirani – daju konkrene prijedloge, od suštinskih do tehničkih kako da taj REKOM zapravo izgleda i na najbolji mogući način odgovori na potrebe društava u regiji”
, kaže Mažić.

Na skupu koji je okupio pedesetak sudionika iz sedam država s jugoistoka Europe o svrsi REKOM-a govorili su Vesna Teršelič iz Centra za suočavanje s prošlošću Documenta, Mario Mažić i Ivan Novosel iz Inicijative mladih za ljudska prava u Hrvatskoj, kao i dvoje članova radne grupe za izradu nacrta statute REKOM-a Mithad Izmirlija i povjesničarka i ekspert za tranzicijsku pravdu Marijana Toma.

U petak su konzultacije osim u Zagrebu održane i u glavnom gradu Kosova - Prištini, a u subotu će biti održane u glavnom gradu Makedonije – Skopju.
XS
SM
MD
LG