Dostupni linkovi

Fijasko antivladinog prosvjeda


Antivladin prosvjed "Stari i mladi zajedno", Zagreb, 29. travnja 2011
Dvjestotinjak prosvjednika, najvećim dijelom umirovljenici, i desetak transparenata i zastava s porukama protiv Europske unije – to je rezime bučno najavljivanog prosvjeda koji je trebao okupiti facebook-prosvjednike, nezadovoljne seljake okupljene oko jedne od seljačkih udruga - Sindikata hrvatskih seljaka predvođenog Tomislavom Pokrovcem i dio umirovljenika okupljenih u inicijativi “Umirovljenici zajedno” izvanparlamentarne Akcije socijaldemokrata Hrvatske.

Pokrovac je okrivio vlasti da su sabotirale prosvjed, ali nije naveo kako, i pokušao utješiti nazočne:

“Ali nema veze – nije bittno koliko nas ima, ali smo pravi! Usudim se reći da možemo i moramo i puno ćemo toga zajedno napraviti!”

U ime facebook-prosvjednika govorio je bivši član Mladeži HDZ-a Dean Golubić, optužujući aktualne vlasti i tražeći da odstupe, jer – kazao je:

“Oteli su nam zemlju. Opljačkali su nas. Uništili su nam dostojanstvo i ponos. Prodali su naše heroje. Uništili su sve što je u ovoj državi bilo sveto.”

Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić prozvao je zbog nerješavanja umirovljeničkih pitanja kako vladajući HDZ, tako i oporbeni SDP.

Zašto se umjesto najavljenih 50.000 ljudi na prosvjedu pojavilo njih tek dvjesto, organizatori osim nemuštog nemuštog prozivanja vlasti nisu znali dati odgovor.
XS
SM
MD
LG