Dostupni linkovi

Fijasko antivladinog prosvjeda


Antivladin prosvjed "Stari i mladi zajedno", Zagreb, 29. travnja 2011
Dvjestotinjak prosvjednika, najvećim dijelom umirovljenici, i desetak transparenata i zastava s porukama protiv Europske unije – to je rezime bučno najavljivanog prosvjeda koji je trebao okupiti facebook-prosvjednike, nezadovoljne seljake okupljene oko jedne od seljačkih udruga - Sindikata hrvatskih seljaka predvođenog Tomislavom Pokrovcem i dio umirovljenika okupljenih u inicijativi “Umirovljenici zajedno” izvanparlamentarne Akcije socijaldemokrata Hrvatske.

Pokrovac je okrivio vlasti da su sabotirale prosvjed, ali nije naveo kako, i pokušao utješiti nazočne:

“Ali nema veze – nije bittno koliko nas ima, ali smo pravi! Usudim se reći da možemo i moramo i puno ćemo toga zajedno napraviti!”

U ime facebook-prosvjednika govorio je bivši član Mladeži HDZ-a Dean Golubić, optužujući aktualne vlasti i tražeći da odstupe, jer – kazao je:

“Oteli su nam zemlju. Opljačkali su nas. Uništili su nam dostojanstvo i ponos. Prodali su naše heroje. Uništili su sve što je u ovoj državi bilo sveto.”

Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić prozvao je zbog nerješavanja umirovljeničkih pitanja kako vladajući HDZ, tako i oporbeni SDP.

Zašto se umjesto najavljenih 50.000 ljudi na prosvjedu pojavilo njih tek dvjesto, organizatori osim nemuštog nemuštog prozivanja vlasti nisu znali dati odgovor.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG