Dostupni linkovi

Problemi samo u poglavlju Pravosuđe


Viviane Reding i Jadranka Kosor u Zagrebu 4. ožujka 2011
Viviane Reding i Jadranka Kosor u Zagrebu 4. ožujka 2011
Poruke što ih je nakon susreta sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor iznijela europska povjerencija za pravosuđe Viviane Reding i više su nego dobre za Hrvatsku.

Do danas se mislilo da postoje problemi u dva pregovaračka poglavlja – Tržišno natjecanje i Pravosuđe, međutim ona je u četvrtak izvijestila kako se u pregovorima stiglo do zaključenja poglavlja o Tržišnom natjecanju, iako ono nije službeno zatvoreno, dok je jedini preostali stvarni problem - poglavlje 23 - Pravosuđe i ljudska prava, kazala je.

“Jedino poglavlje koje je još otvoreno je ono o pravosuđu. I ovdje je svih 27 europskih povjerenika konstatiralo vrlo značajan napredak, i jučer predstavljeno izvješće o napretku u hrvatskim pregovorima što su ga oni napisali je ohrabrenje da se s tim značajnim napretkom nastavi i dovede pregovore do uspješnog kraja”
, navela je Reding.

Premijerka Kosor najavila je da će Hrvatska ispuniti očekivanja.

“Vrata za završetak hrvatskih pregovora u lipnju su otvorena. Ja sam sigurna da ćemo – ako zaista damo sve od sebe, a to ćemo i učiniti - do kraja lipnja ne samo doći do tih vrata, nego i proći kroz njih!”, ocijenila je Kosor.

Na novinarsko pitanje premijerka je komentirala i aktualne prosvjede posljednjih dana u Zagrebu, kazavši kako prosvjedi jesu legitimni, ali da nasilje nije prihvatljivo.
XS
SM
MD
LG