Dostupni linkovi

Neslužbeni rezultati: pobijedili Bandić, Bubalo i Kerum


Dosadašnji i prema prvim neslužbenim rezultatima, budući gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Foto: zoomzg
Dosadašnji i prema prvim neslužbenim rezultatima, budući gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Foto: zoomzg

Državno izborno povjerenstvo objavilo je oko 21 sat prve nepotpune i neslužbene podatke, drugog kruga lokalnih izbora u Hrvatskoj održanih u nedjelju. Prebrojana je velika većina glasova, pa su u većini gradova već poznati pobjedinici.

U Zagrebu je po treći put premoćno pobijedio SDP-ov kandidat i dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić sa 61.84 posto glasova, njegov suparnik Josip Kregar dobio je 36.73 posto glasova.

Situacija je kristalno jasna i u Osijeku gdje je pobijedio kandidat Glavaševog HDSSB-a Krešimir Bubalo, HSP-ov kandidat Anto Djapić priznao je poraz. Kandidat Glavaševe stranke Vladimir Šišljagić osvojio je i mjesto župana Osječko Baranjske županije.

Čini se da je sve riješeno i u Splitu, trgovački poduzetnik Željko Kerum vodi sa 57,98 posto glasova u odnosu na SDP-ovog kandidata Ranka Ostojića s 39.70.
Prema prvim podacima, u većini od 9 županija u kojima se glasalo za novog župana i u ovom drugom krugu trijumfira HDZ.

U Sisku tijesna borba između SDP-a i HDZ-a , a u Dubrovniku prvi rezultati govore o vodstvu SDP-ovog kandidata Andra Vlahušića s 57,96 posto nad dosadašnjom HDZ-ovom gradonačelnicom Dubravko Šuicom koja u dosad prebrojanim glasovima ima 40,31 posto.

U Velikoj Gorici, gdje je takodjer bilo tijesno pobijedio je HDZ-ov kandidat Reanto Barišić (54,70 posto) dosadašnjeg gradonačelnika, SDP-ovca Tonina Piculu (44,06).

Istrani su se i u ovim lokalnim izborima odlučili za IDS i dosadašnjeg župana Ivana Jakovčića ,60.42 posto glasova (neovisni Cuccurin 38,47 posto).

Prema prvim podacima, u većini od 9 županija u kojima se glasalo za novog župana i u ovom drugom krugu trijumfira HDZ, u Karlovačkoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-Kninskoj, dok je oporbeni SDP-ov kandidat pobijedio u Međimurskoj.
XS
SM
MD
LG