Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tko je uzeo novce od Daimlera?


I Hrvatska je među 22 države koje se spominju po tome što je korporacija Daimler davala mito kako bi dobila poslove na javnim nabavama. Vladajući HDZ likuje, jer se to navodno zbilo u vrijeme koalicijske vlade pod vodstvom socijaldemokrata, socijaldemokrati zahtijevaju brzu i ozbiljnu istragu, a eksperti se pitaju nije li ova istraga „pretvrd orah“ za hrvatske organe.

Hrvatska je jedna od 22 države spomenute u istrazi američkog pravosuđa o koruptivnom djelovanju njemačke tvrtke Daimler pri dobijanju poslova u javnoj nabavi. Radi se o nabavi 210 vatrogasnih vozila vrijednih oko 800 milijuna kuna (oko 110 milijuna eura) dogovorenoj 2003. godine u mandatu Račanove koalicijske vlade, a tvrdi se da je 3 milijuna eura transferirano za „podmazivanje“ preko patrtnerske tvrtke u Hrvatskoj IM metal iz Ozlja nedaleko Karlovca.

U Turkmenistanu je za sklapanje posla Daimler morao političaru kupiti blindirani mercedes vrijedan 300 tisuća eura, blindirano vozilo za liberijskog političara koji je potpisao nabavu kamiona za logističke operacije stajalo je tek nešto manje, a Daimler se nije libio podmićivati i iračke dužnosnike potkraj Saddamove ere sa po deset posto, čime je među ostalim prekršen i UN-ov program „Nafta za hranu“.

Vladajući HDZ u Hrvatskoj trijumfira zbog ovog nalaza američkog pravosuđa. Saborski zastupnik Frano Matošić na konferenciji za novinare.

„Danas nam je svima jasno da je SDP-ova vlada primila mito!“


Prozvani nekadašnji socijaldemokratski ministri odbijaju da su primili bilo kakav novac ili poklone, i traže hitnu i ozbiljnu istragu. Bivši ministar unutarnjih poslova Šime Lučin:

„Bilo bi možda dobro da se prvo skoči, a onda kaže 'hop'! Pustimo Državno odvjetništvo i policiju da odrade svoj posao.“

Radi se o kompleksnom kriminalu


Policija i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) istražuju sve okolnosti ovog ugovora, po kojem su zadnja vatrogasna vozila stigla u Hrvatsku prošlog studenog, a zatražena je pomoć i američke strane.

Cijela je priča izbila u javnost jer je Daimler dugo vremena bio dio američkog Chryslera, a američko zakonodavstvo – za razliku od niza drugih zemalja - kažnjava koruptivne aktivnosti svojih firmi po svijetu, kaže za RSE voditelj antikorupcijske udruge Partnerstvo za društveni razvoj Munir Podumljak:

„Pametne države, znajući da korporativni kapital traži različite pristupe vlasti i povlaštenom položaju, izgradile su instrumente za suzbijanje takvih nedjela.“

Istraga će utvrditi je li bilo korupcije, i do kuda je došla – da li do vrha, ili do službenika „na pravom mjestu“, kaže Podumljak, međutim dodatni je problem u tome što je tvrtka za koju se tvrdi da je preko nje išao „prljavi novac“ renomirani proizvođač oružja, koje prodaje i državi.

„Onda je ona i pod posebnim nadzorom. Ako je taj nadzor zakazao, onda bi moglo biti dosta odgovornih. Onda su naravno odgovorne i visoko pozicionirane osobe u MUP-u.“

Mi smo danas u niz navrata pokušali doći do prvih ljudi ozaljske firme, ali nam je rečeno da su na putu, i da nas ne mogu spojiti s njima. Vratimo se na istragu - ako se radi o kaznenom djelu korupcije, ono će biti malo teže istražiti i dokazati nego jednostavno džeparenje ili provalu u trafiku, i Podumljak nije pretjerano optimističan oko uspjeha ove istrage.

„Tu se radi o kompleksnom kriminalu, a meni se osobno čini iz analize naših predmeta da tijela kaznenog progona još uvijek nisu sposobna ili nemaju volje procesuirati tu vrstu kompleksnog kriminala ili voditi kompleksne istrage koje ne uključuju odmah vidljivo kazneno djelo, nego je potrebno raditi opsežne istrage nekih drugih pravnih subjekata kako bi se utvrdilo postoji li tu kakva organizirana aktivnost.“
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG