Dostupni linkovi

Sud odlučio da se koncert srpskih narodnjaka u Puli 'neće održati'


Pula
Pula

Koncert narodnjaka iz Srbije ipak se neće održati u Puli 25. ožujka, odlučio je Trgovački sud u Pazinu.

Organizator koncerta, zagrebačka agencija Hiljadarka, najavljuje da će zatražiti naknadu štete.

Nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert hrvatskog pjevača Duška Kuliša i "njegovih gostiju", kako je pisalo na plakatu, srpskih pjevača Dragana Kojića, Ane Bekute i Zorane Mićanović, odvjetnik Hiljadarke Srđan Simić zatražio je da se izda privremena mjera kojom bi se pulsku dvoranu stavilo na raspolaganje organizatoru u vrijeme dogovoreno za koncert, dakle da mu se omogući da održi koncert.

Sudac Trgovačkog suda u Pazinu Damir Rabar to je odbio.

"Tko što pjeva nije bilo važno za odluku. Najkraće, nije bilo zakonskih uvjeta za prihvaćanje zahtjeva organizatora koncerta za privremenom mjerom ustupanja u posjed dvorane", kazao je Rabar novinarima nakon što je objavljena odluka sa ročišta održanog 10. ožujka.

Na ročištu 10. ožujka, ističući da ugovor nije otkazan, Simić je zatražio od suda donošenje privremene mjere o ustupanju u posjed pulske dvorane u prvotno ugovorenom roku - od 25. ožujka u devet sati ujutro do 26. ožujka u tri ujutro.

Suprotna strana, gradsko poduzeće Pula Sport koje upravlja Domom sportova Mate Parlov u kojem se koncert trebao održati, osporilo je tužbu tvrdeći da ih je organizator koncerta doveo u zabludu jer osim imena hrvatskog pjevača Duška Kuliša, nije naveo i imena ostalih izvođača.

Pulski gradonačelnik, nezavisni Filip Zoričić obrazložio je ranije svoju odluku da se koncert neće održati u javnom prostoru u vlasništvu grada Pule jer da "ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada".

XS
SM
MD
LG