Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 116 novooboljelih, 2 osobe preminule


Krk, Hrvatska

U protekla 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze korona virusom te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 1.038.

Od tog broja 104 je na bolničkom liječenju, a od toga 4 na respiratoru, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u redovitom priopćenju u 14 sati u kojem su sakupljeni svi izvještaji sa terena tog dana do 12.45.

Ovo je rekordni broj novooboljelih u jednom danu od 25. veljače 2020., kada je
zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, kao i prvi puta da je broj aktivnih slučajeva prešao tisuću.

Dvije osobe su preminule, pa je ukupni broj žrtava 117. Ukupno je do sada oboljelih 3.532, oporavljenih 2.377, a u samoizolaciji 4.608 osoba.

Do danas je testirano 91.486 osoba, od toga 1.722 u posljednja 24 sata.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Po toj Odluci, organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.

Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest.

Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne
zaštite i policijskih službenika.

XS
SM
MD
LG