Dostupni linkovi

Zagrebačka policija razbila lanac prostitucije, vrbovane i žene iz BiH i Srbije


Hrvatska policija (fotoarhiv)

Zagrebačka policija je u saradnji sa tužilaštvom razbila lanac prostitucije za čije organizovanje su osumnjičeni 51-godišnjak i 30-godišnjakinja.

Iz policije navode da je 51-godišnjak osumnjičen da je od kraja jula do kraja septembra mamio, vrbovao i podsticao više žena sa područja Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) da se radi zarade na području Zagreba bave pružanjem seksualnih usluga uz novčanu naknadu.

U tu svrhu, navode iz policije, osumnjičeni je pribavio više mobilnih telefona i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera te objavljivao oglase kojima se nudi pružanje takvih usluga.

Osumnjičeni je zatim iznajmljivao stanove i apartmane u Zagrebu u kojima je pet žena starosti između 29 i 42 godine muškim osobama pružalo razne vrste seksualnih usluga, dok se 30-godišnjakinja javljala na radne brojeve telefona dogovarajući sa zainteresovanim muškarcima vrijeme, mjesto, uslove i cijenu.

Tokom kriminalističke istrage izvršeni su pretresi stanova, automobila i kuće tokom kojih su pronađeni mobilni telefoni, telefonske kartice, informatička oprema i novac.

Osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je podnesena Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Krijumčarenje kokaina i veze sa Zapadnim Balkanom
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

XS
SM
MD
LG