Dostupni linkovi

Hrvatska: O huliganstvu i derbiju sa Srbijom


Ranko Ostojić nakon razgovora sa predsjednikom HNS-a i predsjednikom UEFA-ine Komisije za stadione i sigurnost, 18. ožujak 2013.
Ranko Ostojić nakon razgovora sa predsjednikom HNS-a i predsjednikom UEFA-ine Komisije za stadione i sigurnost, 18. ožujak 2013.
Predstavnici hrvatske Vlade, Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA-e razgovarali su o sprečavanju huliganizma na hrvatskim stadionima. U isto vrijeme, selektor hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac održao je konferenciju za novinare pred nogometni derbi Hrvatska – Srbija u petak u Zagrebu.

Hrvatski ministri unutarnjih poslova i sporta Ranko Ostojić i Željko Jovanović i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker imali su sastanak za predsjednikom UEFA-ine Komisije za stadione i sigurnost Františekom Laurinecom.

„Na inicijativu UEFA-e napravit će se zajednička evaluacija stanja u hrvatskom nogometu na okolnost sprečavanja navijačkog nasilja,“ kazao je ministar Ostojić.
Davor Šuker
Davor Šuker

„I danas smo na sastanku zaključili da nije problem u zakonu, već u njegovoj implementaciji. Iz tog razloga ćemo napraviti evaluaciju zajedno sa UEFA-om, i zajedno snimimo stanje, posebno oko licenciranja klubova moći ćemo napraviti konkretne mjere kroz naše nacionalno tijelo za sprečavanje nasilja na stadionima.“

I predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker pozdravio je ovu inicijativu.

„Jer, deveti smo na FIFA-inoj rang-listi, a prvi smo po plaćanju kazni. Koliko smo samo mogli napraviti umjetnih terena, nogometnih stadiona i druge infrastrukture...“ istaknuo je Šuker.

Nema euforije pred utakmicu u petak

U isto vrijeme na drugom kraju Zagreba hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac govorio je o derbiju između Hrvatske i Srbije u petak u Zagrebu.

„Nema euforije,“ odgovorio je na pitanje srbijanskih kolega - uspijeva li amortizirati euforiju koja se u Hrvatskoj stvara oko utakmice?
Red za karte za derbi, veljača 2013.
Red za karte za derbi, veljača 2013.

„Tu euforiju koja se možda negdje pojavljuje ja – da vam budem iskren – ne osjećam. Ona nema prolaz kroz ova vrata na koja ste vi ušli. Nas neće zahvatiti nikakava euforija, nema ničega što bi nas moglo odvesti na neku stranputicu koja bi mogla utjecati na pojavljivanje nekakvih negativnosti u odnosu na našu igru i na naš cilj. A cilj je –pobijediti!“ naglasio je Štimac.

O reprezentaciji Srbije je kazao:

„Izanalizirali smo praktično sve kada je u pitanju protivnik. Oni su imali puno oscilacija. Teško je za reći što oni ovdje mogu ponuditi. Sigurno je kako će biti motivirani, kako imaju niz kvalitetnih pojedinaca u svojoj momčadi. Naravno da se kao svaka sportska ekipa nadaju pozitivnom rezultatu, a na nama je da tu nadu ugasimo.“

O srbijanskom selektoru Siniši Mihajloviću i napadačima srbijanske reprezentacije Štimac je rekao:

„Respekt tim momcima, ali ako bi mene Đurđić i Đorđević zabrinjavali, onda bi Siniša bio na psihijatriji ako misli na Mandžukića, Jelavića, Olića i ostale koje mi imamo – kad je u pitanju briga, jel.“
XS
SM
MD
LG