Dostupni linkovi

Milanović: Mi ne komentiramo, mi radimo


Zoran Milanović
Zoran Milanović
Izvanredni sastanak Grupe socijalista (PES) unutar odbora regija Europske unije u Rijeci u petak je protekao u znaku vijesti o padu BDP-a u Hrvatskoj za preko 2 posto.

Socijalistički zastupnici u Odboru regija, savjetodavnom tijelu Europske unije raspravljali su u petak na izvanrednom sastanku u Rijeci o industrijskoj obnovi Hrvatske.

„Ne smijemo biti ovisni samo o turističkoj industriji“, poručio je na skupu hrvatski premijer i predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović, nego na dnevnom redu mora biti industrijalizacija Rijeke sa naprednim tehnologijama, obnova poljoprivrede, diversifikacija proizvodnje i regionalni razvoj.

Jedna od tema na sastanku u petak bila je i hrvatska strategija za korištenje strukturnih fondova Europske unije.

Milanović je komentirao i najnoviji podatak da je društveni bruto proizvod u drugom tromjesečju pao za2,1 posto prema istom razdoblju godinu ranije:

„Radimo, saniramo brodogradnju, dakle sve one stvari koje – na žalost - u Hrvatskoj 20 godina nisu rađene. Ne tražimo ni od koga ni simpatije ni milost, nego samo malo strpljenja. Čuda u pola godine nisu moguća.“

Na pitanje razmišlja li o ostavci, Milanović je pitao – „meko ili tvrdo kuhana ostavka“ i dodao kako „mi ne komentiramo, mi radimo.“
XS
SM
MD
LG