Dostupni linkovi

Produžen pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Srbije


Pritvor bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović produžen je u petak 18. februara za još 30 dana, ilustracija.
Pritvor bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović produžen je u petak 18. februara za još 30 dana, ilustracija.

Pritvor bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Dijani Hrkalović, i nekadašnjoj bliskoj saradnici tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, produžen je 18. februara za još 30 dana.

"Pritvor Dijani Hrkalović produžen je zbog opasnosti od bekstva", potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa u Višem sudu, koji je doneo odluku o produženju pritvora.

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije uhapšena je 15. oktobra sa bivšim saradnicima - nekadašnjim načelnikom Službe za specijalne istražne metode MUP-a Dejanom Milenkovićem, kao i bivšim načelnikom novosadske policije, Miloradom Šušnjićem.

Dvojica bivših funkcionera policije optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, dok je Hrkalovićeva optužena za dva krivična dela trgovine uticajem, za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina.

Optužnica tereti Dijanu Hrkalović za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva V. M. u Beogradu, kao i da je na Milenkovića uticala da ne dostavi pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu.

Hrkalovićeva je negirala krivicu, a za ubistvo V. M. koje se dogodilo početkom 2017. bili su optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali su kasnije oslobođeni.

Belivuk i Miljković, koji su uhapšeni u februaru terete se za najteža krivična dela, ubistva, otmicu, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Dijana Hrkalović je u pritvoru bila do 10. decembra, kada je joj je odlukom Specijalnog suda pritvor ukinut.

Usledila je žalba Tužilaštva, pa je pritvor ponovo određen 24. decembra, i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Prvobitno je njeno suđenje bilo zakazano za 2. marta, ali je odloženo nakon što je uzela novog branioca, poslanika vladajuće Srpske napredne stranke i advokata Vladimira Đukanovića.

Đukanović je tražio dodatno vreme za upoznavanje odbrane, pa se još uvek čeka novi datum za suđenje.

XS
SM
MD
LG