Dostupni linkovi

Holivudski glumac Steven Seagal pristupio partiji bliskoj Kremlju


 Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki glumac Steven Seagal u Moskvi, mart 2013.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki glumac Steven Seagal u Moskvi, mart 2013.

Američki glumac Stiven Sigal (Steven Seagal), koji ima rusko državljanstvo, učlanio se u partiju blisku Kremlju, saopštila je stranka Samo Rusija - Patriote - Za istinu.

Ova partija podržava gotovo sve inicijative Kremlja i predsednika Rusije Vladimira Putina, ali je suparnik vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

Na ceremoniji 29. maja, Sigal se slikao pored jednog od lidera stranke, ruskog pisca Zahara Prilepina, koji je povezan sa separatistima koje podržava Rusija i koji se bore protiv ukrajinskih snaga na istoku Ukrajine.

Sigal, koji ima lične veze sa Putinom, dobio je rusko državljanstvo 2016. godine.

Jedan je od nekoliko zapadnih glumaca i sportista kojima je pod Putinom dato državljanstvo, a Ministarstvo spoljnih poslova postavilo ga je za specijalnog izaslanika za kulturne veze sa Sjedinjenim Državama 2018. godine.

Šezdesetdevetogodišnji glumac igrao je u holivudskim akcionim filmovima poput Above The Lav (1988), Hard To Kill (1990) i Under Siege (1992). Njegovi filmovi bili su popularni u Sovjetskom Savezu, a zatim u Rusiji i drugim bivšim sovjetskim republikama.

Sigal je rođen u Sjedinjenim Državama i zadržao je i američko državljanstvo.

XS
SM
MD
LG