Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hiljade Amerikanaca na ulicama protiv Trampa


Demonstracije ispred tornja Tramp

Glas Amerike

"Mostovi, a ne zidovi", uzvikivali su demonstranti ispred Trampovog medjunarodnog hotela u Vašingtonu kasno sinoć, misleći time na obećanje novoizabranog predsednika Donalda Trampa da će izgraditi zid duž južne američke granice kako bi sprečio ulazak u zemlju Meksikanaca, koje Tramp opisuje kao "kriminalce" i "silovatelje".

Tokom četvrte noći demonstracija širom zemlje od kako je Tramp u utorak pobedio na izborima, demonstranti su u nedelju uveče održali bdenje sa svećama ispred Bele kuće da bi potom odšetali niz aveniju Pensilvanija do Trampovog hotela gde su blokirali saobraćaj i uzvikivali "Odbacujemo novoizabranog predsednika".

Las Vegas
Las Vegas


Demonstranti su izašli na ulice i parkove i širom drugih delova Sjedinjenih Država i preko 2.000 ljudi su marširale od Junion Skvera na Mehnetnu do Kule Tramp, gde živi novoizabrani predsednik i gde je održavao sastanak sa svojim tranzitnim timom.

"Jednostavno ne želim da Donald Tramp rukovodi ovom zemljom i uči našu decu rasizmu, seksizmu i netrpeljivosti.", rekla je učesnica protesta, 30-godišnja modna kreatorka Noemi Abad za AP. "On mora da ode... nema mesta rasizmu u američkom društvu."

Njujork
Njujork


Hiljade gradjana su demonstrirale i u drugim velikim gradovima poput Los Andjelesa i Čikaga, kao i u manjim gradovima poput Vorčestera u Masačusetsu, i Ajova Sitija u Ajovi.

XS
SM
MD
LG