Dostupni linkovi

Haradinaj: Uspostavljanje letova sa Srbijom je korak napred


Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj
Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozdravio je dogovor između Beograda i Prištine o uspostavljanju komercijalnih letova, jer će to poboljšati ekonomske veze i olakšati putovanje na Balkanu.

Potpisivanje pisma o nameri da se uspostavi avionska linija između Srbije i Kosova, prema mišljenju Haradinaja, predstavlja značaj korak napred u odnosima dve zemlje, prenosi AP agencija.

Dogovoru između Srbije, Kosova i nemačkog avioprevoznika Lufthanze posredovale su američke diplomate, a dvadesetopetominutni let će u budućnosti obavljati kompanija “Evrovings”.

“To je mali korak na putu ka mnogo većem cilju, a to je potpuna normalizacija odnosa Beograda i Prištine”, kaže šef Civilne avijacije Kosova Eset Beriša.

Dijalog između Beograda i Prištine, uz posredstvo Evropke unije, zamrznut je u novembru 2018. godine, kada je Kosovo uvelo takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Haradinaj tvrdi da takse neće uticati na novu avioliniju, kao i da će Lufthanza biti tretirana kao i sve druge aviokompanije koje nisu pogođene uvedenim taksama od 100 odsto.

XS
SM
MD
LG