Dostupni linkovi

Uhapšeno više osoba u Srbiji i Češkoj zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe


Zaplenjena droga i predmeti u međunarodnoj akciji "Belvedere" u kojoj je učestvovala policija Srbije, Slovenije, Austrije i Češke.
Zaplenjena droga i predmeti u međunarodnoj akciji "Belvedere" u kojoj je učestvovala policija Srbije, Slovenije, Austrije i Češke.

Devet osoba uhapšeno je 4. maja u Srbiji, a jedna osoba dva dana kasnije u Češkoj zbog osnova sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prodajom opojnih droga, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji 7. maja.

Prema navodima iz saopštenja tužilaštva, na teritoriji Češke lišen je slobode jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe Vladan Šumarević.

Prema navodima policije u Srbiji, on je uhapšen na osnovu međunarodne poternice Interpola koju je za njim raspisala Srbija.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih, a postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u Srbiji proizvodila i prodavala drogu u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine.

"Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi)", navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Kako se navodi, na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela.

Sud je doneo rešenje o pritvoru za sve osumnjičene, na predlog tužioca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je 7. maja da su osumnjičeni uhapšeni u višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom "Belvedere", a da je akcija sprovedena u saradnji sa policijama Austrije, Slovenije i Češke.

"U januaru ove godine u Bosni i Hercegovini je uhapšen M. T. (1990) koji se sumnjiči da je jedan od članova ove organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni se, prema navodima MUP-a, sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije.

XS
SM
MD
LG