Dostupni linkovi

Među uhapšenima u BiH bivši savjetnik u Vijeću ministara i inspektor MUP-a RS


Ilustrativna fotografija

Devet osoba uhapšeno je u policijskoj akciji na više lokacija u Bosni i Hercegovini (BiH) u utorak, 16.novembra, navodi se u saopštenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) bh. entiteta Republika Srpska (RS).

Među uhapšenima su jedan inspektor MUP-a Republike Srpske, kao i bivši savjetnik u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Bojan Cvijetić, prenosi agencija Fena.

Hapšenja je potvrdio Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska.

"On (inspektor) je u ranijem periodu bio suspendovan. Ovo što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, sigurno neće biti jedini i biće ih u narednom periodu još. Ali, kao što bi naš narod rekao, mi smo krenuli da čistimo smeće ispred svog praga", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Ministar je pozvao sve one druge koji "imaju takvih" u svojim organizacijama da ih na vrijeme prijave policiji da se mogu boriti protiv toga, a naročito protiv najtežih krivičnih djela po pitanju zloupotrebe i trgovine narkoticima.

"To govori da kriminalci ne poznaju granice. Oni su proširili svoje djelovanje na čitav region i moramo sa svim policijskim agencijama u regionu da se borimo protiv organizovanog kriminala na hrabar način. Ovdje se radi već o ljudima koji su stekli milione trgovinom drogom. Nisu naivni ili neki sitni igrači. Ovdje je potrebno i hrabrosti policije i tužilaštava da bi se izborili sa ovom pošasti", rekao je Lukač.

On je potvrdio da je i Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, priveden jutros u akciji "Transporter".

Podsjećamo, u toku su pretresi na 20 lokacija, a uhapšenima se na teret stavlja organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga.

Pretresima su obuhvaćene osobe i objekti u Federaciji BiH (jedan od dva entiteta u BiH), a u akciji učestvuju i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-ova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Angažovani su i policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

Akcija se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

XS
SM
MD
LG