Dostupni linkovi

Hapšenja kriminalaca u centru Sarajeva


U akciji u hotelu "Bosnia" u centru Sarajeva policija je uhapsila Mirzu Hatića i Hilmiju Garibovića, te Lejlu Hatić koji su osumnjičeni za iznudu. Hatić i Garibović od ranije su poznati po krivičnim djelima.

Sumnja se da je Hatić pokušao iznuditi novac od jednog sarajevskog biznismena. Pored njega je u hotelu nađeno 50 hiljada eura, što je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

“Stavlja mu se na teret iznuda. Trenutno se radi pretres njegove kuće, a radiće se I pretres automobila. On je osumnjičen u ovom slučaju. Na licu mjesta je nađeno 50 hiljada eura, ali on kaže da novac nije njegov.” , kazao je Mehmedbašić.

SIPA ispred hotela "Bosnia"
SIPA ispred hotela "Bosnia"

Hatić je odranije poznat po različitim krivičnim djelima, ali i po tome što je pokušao srušiti krst na Zlatištu kod Sarajeva.

Hapšen je u decembru prošle godine zbog sumnje da je u ugostiteljskom objektu "Cassino" u hotelu Holiday Inn oteo od gosta oko 10 hiljada eura. Ubrzo je pušten iz pritvora jer je oštećeni negirao da ga je napao Hatić.

Inače Hatić se i sam javno hvalio zatvorskim stažom i nije krio kako je pripadnik kriminalnog miljea.

“Ja važim za jednog od opasnijih momaka. Imam zatvora četiri i po, pet godina. Imam i ranjavanja, pucnjava, otmica, iznuda i teških tjelesnih povreda. I sada se vodi par postupaka prema meni. Ja sam takav kakav sam i biću do kraja života takav.”, naveo je Hatić u jednom medijskom istupu.

Drugi uhapšeni Hilmija Garibović ranije je hapšen zbog iznude i lihvarstva.

Policijske snage Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova KS, po nalogu Tužilaštva KS pretresle su i stan Hatićeve supruge Lejle Hatić, koji se također nalazi u centru Sarajeva, odakle je izuzet dokazni materijal, nakon čega je i ona uhapšena.

Oduzet je i motocikl koji se nalazio ispred hotela “Bosnia”.

Za krivično djelo iznude je prema Krivičnom zakonu FBiH, predviđena kazna zatvora od jedne do deset godina zatvora.

XS
SM
MD
LG