Dostupni linkovi

Michael Jacksonu nagrada za životno djelo


Dvoje najstarije djece Michael Jacksona popelo sa na pozornicu kako bi primilo Grammyja koji je njihovom prerano umrlom ocu dodijeljen za životno djelo.
Na 52. dodjeli nagrada Grammy održanoj u Los Angelesu dominirale su pjevačice a pop legenda Michael Jacksona posthumno je dobio nagradu za životno djelo.

Noć između nedjelje i ponedjeljka u LA je pripadala damama. Beyonce je osvojila šest Grammya, najviše do sada za jednog ženskog izvođača, a 20-godišnja country-pop zvijezda Taylor Swift četiri, uključujući i najprestižniji Grammy za album godine.

Taylor Swift zapanjila je publiku Staples Centra osvojivši zadnji Grammy večeri sa svojim hit albumom "Fearless", koji je proglašen i albumom godine.

"Bože. Moja obitelj će poluditi, otac i mlađi brat će biti izvan sebe u našoj dnevnoj sobi. Ovo je za mog tatu i sve one trenutke kada mi je govorio da mogu učiniti sve što poželim," kazala je Swift, gubeći dah od uzbuđenja.

Beyonce je osvojila šest Grammya, uključujući i za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu za "Halo", te za pjesmu godine "Single Ladies (Put Ring on It)". Pripala joj je i nagrada kao koautoru teksta te pjesme.

Taylor Swift imala je pune ruke nagrada
Primajući nagradu za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu Beyonce je zahvalila obitelji, uključujući i supruga, uz riječi "volim te". Njezin je muž hip-hop zvijezda Jay-Z.

Lady Gaga, koja je i otvorila ovogodišnju priredbu nagrađena je s dva Grammya. Za single "Poker Face" kao najbolju dance snimku, te za CD "The Fame" najbolji u kategoriji elektronske i dance muzike.

Među brojnim nastupima na tri i pol satnoj dodjeli nagrada, publiku u dvorani najviše je naelektrizirala izvedba Eminema, Lil Waynea i Drakea u novoj rap pjesmi "Forever", često prekrivana „beep-ovima“ zbog eksplicitnog riječnika.

Green Day nagrađen je Grammyem za najbolji rock album.

Alternativni rock bend Kings of Leon osvojio je Grammy za snimku godine za "Use Somebody".

Nagrada za debitanta godine pripala je country sastavu Zac Brown Band.

Dvoje najstarije djece Michael Jacksona popelo sa na pozornicu kako bi primilo Grammyja koji je njihovom prerano umrlom ocu dodijeljen za životno djelo.

"Ponosni smo što smo se ovdje na uručenju ove nagrade u ime našeg oca," rekao je 12-godišnji Prince Michael.

"Tata je trebao biti ovdje. Tata je trebao nastupiti prošle godine. Hvala. Volimo te tata," rekla je 11-godišnja Paris.

XS
SM
MD
LG