Dostupni linkovi

Gradonačelnik Prijedora zvanično podnio ostavku


Bosna i Hercegovina - Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović. 29. juli 2021.
Bosna i Hercegovina - Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović. 29. juli 2021.

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović, podnio je ostavku u ponedjeljak 11. oktobra, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada Prijedora.

Duratović kaže da je Pavlović na propisanom formularu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CiK BiH )njemu, kao predsjedniku gradske skupštine, uručio ostavku. U obrazloženju za podnošenje ostavke su, kaže Duratović, navedeni lični razlozi.

Ostavka se danas šalje CIK BiH, nakon čega, po proceduri, predstavnici Komisije verifikuju ostavku.

Potom CIK pokreće proceduru za raspisivanje prijevremenih izbora, koji mogu biti održani ne prije 30, i ne kasnije od 90 dana od verifikacije ostavke, pojašnjava Duratović.

On očekuje da bi izbori mogli biti održani krajem decembra ili početkom januara.

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, na sjeverozapadu BiH, 7. oktobra se javio saopštenjem u kojem je naveo da podnosi neopozivu ostavku, nakon što su se u javnosti pojavile fotografije na kojima konzumira tablete, kao i one na kojima se nalazi u kompromitujućim pozama u toaletu.

On je tu odluku donio isti dan, kada je lider njegove stranke, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik, od njega zatražio da podnese ostavku.

Pavlović je na lokalnim izborima u BiH 2020. godine po prvi put izabran za gradonačelnika Prijedora, grada na sjeverozapadu BiH.

XS
SM
MD
LG