Dostupni linkovi

Gradonačelnica Sarajeva na početku mandata prodaje službeni auto


Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva
Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva

Novoizabrana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je da je među prvim potezima koje je napravila na ovoj funkciji nalog da se proda službeni automobil.

"Danas sam dala nalog da se proda crna limuzina Passat koji je plaćen iz budžeta grada", napisala je Karić na svom službenom Facebook profilu.

"Koristit ću druga vozila koja budu na raspolaganju i kakva često svi viđamo na ulicama Sarajeva", pojasnila je.

Karić je navela i da na službenom vozilu neću koristiti postavljene "rotacije" jer gradonačelnik Sarajeva prema zakonu nema pravo na to.

Karić je na mjesto gradonačelnice izabrana 8. aprila, nakon što su poslanici i poslanice Gradskog vijeća jednoglasno glasali.

Karić je bila prijedlog Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH).

Na ovoj poziciji naslijedila je Abdulaha Skaku, člana Stranke demokratske akcije.

Banjemina Karić rođena je 1991. godine u Sarajevu. Od svoje 18 godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju.

U prvom obraćanju nakon izbora gradonačelnica Sarajeva je kazala da će prioritet u njenom radu biti osuvremenjivanje funkcioniranje grada.

‘’Zajedno trebamo podržati suvremene i pozitivne tendencije u razvoju grada, prilikom čega ćemo se voditi interesom građana, a ja kao gradonačelnica ću dati svoj puni doprinos. Želim da budemo jedan veliki tim koji radi isključivo u interesu Sarajeva i Bosne i Hercegovine", rekla je Karić.

XS
SM
MD
LG