Dostupni linkovi

Građanima BiH i Crne Gore ne treba PCR test za ulazak u Srbiju 


PCR testiranje
PCR testiranje

Od 14. januara građanima Bosne i Hercegovine (BiH), Republike Albanije, Republike Bugarske, Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore nije potreban negativan PCR test prilikom ulaska u Republiku Srbiju, saopštila je Granična policija BiH.

Granična policija Bosne i Hercegovine je dobila obavijest Ministarstva unutrašnjih poslova ( MUP) Republike Srbije o novim uputama za osobe koje ulaze u R. Srbiju iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19.

„Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, novim uputstvima propisano je da je osobama koje u Republiku Srbiju dolaze iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz svih država svijeta, izuzev Bosne i Hercegovine, Republike Albanije, Republike Bugarske, Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, dozvoljen ulazak u Republiku Srbiju pod uslovom da posjeduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata“, navodi se u saopštenju Granične policije BiH.

Od 20.decembra 2020. godine, a prema odluci Vlade Srbije građani koji su dolazili iz inostranstva u Srbiju, domaći i strani državljani, morali su imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Prema istoj odluci državljani Srbije, koji ne poseduju negativan PCR test, morali su ići u kućnu izolaciju na deset dana.

XS
SM
MD
LG