Dostupni linkovi

Gorilla Glass uskoro i na vjetrobranima automobila?


Kako navodi kompanija Corning, proizvođač Gorilla Glassa, uskoro bi mogli početi isporuku svog moćnog stakla i proizvođačima automobila, koji bi mogli iskoristiti njegovu znatno manju težinu od običnog stakla, kao i dobru zvučnu izolaciju.

Teoretski, automobil sa ovakvim staklom bi trošio manje goriva i nudio bi znatno tišu vožnju.

Ubacivanje Gorilla Glassa u automobile dovelo bi kompaniju do zatvaranja kruga, budući da su još '60-ih godina prošlog stoljeća eksperimentisali sa automobilskim vjetrobranima. Ta istraživanja udarila su temelje razvoju današnjeg Gorilla Glassa.

Informacije o ovom iskoraku kompanije došle su odmah nakon najave nove (treće) generacije ovog proizvoda.

"Počeli smo proizvodnju još tanjeg Gorilla Glassa, što omogućava njegovo zakrivljavanje i formiranje oblika, bez žrtvovanja čvrstoće. To će proizvođačima omogućiti izradu još originalnijih uređaja u budućnosti. Također, buduće generacije proizvoda smanjit će i refleksiju svjetla", izjavili su predstavnici kompanije koja trenutno radi i na razvoju antibakterijskog stakla za zdravstvenu industriju, te na Willow Glassu, staklu savitljivom poput plastike i tankom poput novčanice, a koje ima čvrstoću i trajnost kao Gorilla Glass.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG