Dostupni linkovi

Google novosti: Pogled kroz naočale


Google naočale
Google naočale
Kompanija Google je objavila novi projekt pod imenom Google naočale i tom prilikom su na Google Plus prikazali dizajn prototipa. Projekt je, prema komentarima fanova, odraz futurističke vizije Googlea.

Svrha Google naočala bi bila da odgovarate na poruke ili da pretražujete internet.

Iz Google tima su obrazložili da su objavili ideju kako bi se korisnici i fanovi javili sa novim pojedinostima koje očekuju od naočala.

Iz onoga što se vidi iz promotivnog videa jasno je da bi Google naočale imale svrhu notifikatora poruka, vi biste svojim glasom mogli odgovoriti, a naočale bi konvertovale glasovnu u tekstualnu poruku, prenosi portal Gizmodo.

Što se tiče samog dizajna prototipa, iako su iz Googlea javili da su spremni mijenjati ga, i ovaj jednostavni dizajn se čini kao dobro rješenje.

S kim ste se najviše dopisivali i šta pretražujete

Zvaničnici kompanije Google su odlučili na svom zvaničnom blogu pojasniti nekoliko stvari vezanih za aktivnost na Googleu i Gmailu.

Novi dodatak se zove Account activity (aktivnost na nalogu) i ukoliko se opredijelite za novi dodatak, svaki mjesec ćete dobijati izvještaj o aktivnostima koje ste taj mjesec poduzeli i samo ćete vi vašom šifrom imati pristup tome.

"Svaki dan se trudimo poboljšati tehnologiju i pojednostaviti je. Želimo da se Google stopi sa vašim životom. Ali, ponekad je dobro da se zaustavimo i pogledamo šta radimo dok smo online", napisano je na zvaničnom Google blogu.

Prilikom aktivacije Google će vam poslati mail u kojem će stajati uputstvo da otvorite izvještaj o aktivnostima naloga. Nakon toga otvara se nova stranica gdje upisujete šifru zbog sigurnosti i onda možete pristupiti traženim podacima.

Najvažnije informacije koje možete dobiti putem ovog dodatka su aktivnosti komunikacije preko e-maila, chata i pretraživani pojmovi na Googleu, kao i aktivnosti na YouTubeu.

Možete lako pregledati sa kim ste se i koliko dopisivali i da li je još neko pristupao vašem nalogu, kao i sve pretrage koje ste obavili tokom proteklog mjeseca.
XS
SM
MD
LG