Dostupni linkovi

Mogu li mladi na Balkanu da slobodno misle i govore


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način ali i onima koji su spremni mijenjati svijet u kom žive.

Ove sedmice, pitali smo mlade iz Srbije, Crne Gore i BiH, da li su društva u kojima žive dovoljno demokratska i slobodna? Da li se oni kao mladi osjećaju slobodno u svojim sredinama, imaju li slobodu govora, razmišljanja, Da li se osjećaju slobodno?

Mladi u Srbiji složni su u jednom, da žive u nedemokratskom društvu u kojem imaju vrlo malo slobode. Sa mladima u Nišu, najvećem gradu na jugu zemlje, razgovarala je Dragana Cvetković.

Mladi Niša o slobodi govora
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:47 0:00

Mladi s kojima je u Travniku razgovarala Marija Augustinović tvrde da sloboda govora deklarativno postoji u njihovom okruženju, ali da je stariji često pokušavaju ugušiti, jer njeguju stav da nije popularno odstupati od mišljenja okoline. Dodatni problem je i to što poruke mladih koji odluče progovoriti ne dopiru do ušiju onih koji upravljaju zemljom.

Mladi Travnika o slobodi govora
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
Direktan link

Petina mladih u Crnoj Gori zadovoljna je stepenom demokratije u crnogorskom društvu, rezultati su poslednje Studije o mladima. A šta kažu studenti podgoričkog Pravnog fakulteta? Da li je Crna Gora demokratsko društvo i da li mladi imaju slobodu govora i mišljenja? Odgovore je potražila Lela Šćepanović.

Mladi Podgoričani o slobodi govora
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
Direktan link

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 24.11.2019.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG