Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Da li pametni uređaji špijuniraju?


U nekim zemljama regije postoje i detektivske agencije koje se bave otkrivanjem elektroničke špijunaže.

U ovotjednom izdanju „Glasom mladih“ govorimo o elektroničkom špijuniranju. Pitali smo mlade što misle o tome da li pametni uređaji koje posjeduju mogu biti i sredstvo pomoću kojeg ih netko, ko nema dobre namjere, može špijunurati. Da li su slučajno primjetili nešto takvo prilikom korištenja pametnih telefona ili elektronične pošte.

U nekim zemljama regije, postoje čak i detektivske privatne agencije od kojih se može zatražiti takva usluga. Što o ovoj temi misle, sa mladima u Srbiji razgovarao je Zoran Glavonjić.

Mladi Srbije o elektroničkom špijuniranju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00
Direktan link

Mladi u Bosni i Hercegovini smatraju da je elektroničko špijuniranje u današnje vrijeme sveprisutno i da se teško boriti protiv toga. Mišljenja su da pametni uređaji prate sve vaše aktivnosti, te da aplikacije traže sve više pristupa vašim podacima. Urazgovoru sa Gojkom Veselinovićem u Banjaluci, isto tako upozoravaju da ljudi sami otkrivaju previše osobnih podataka na društvenim mrežama koji se mogu zloupotrijebiti.

Mladi Bosne i Hercegovine o elektroničkom špijuniranju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00
Direktan link

Mladi u Crnoj Gori su mišljenja da je elektronička špijunaža sveprisutna u modernom vremenu u kome žive. Također, dodaju da se u Crnoj Gori malo vodi računa na nivou odgovornih institucija o samoj zaštiti. Kako su rekli Leli Šćepanović, o elektroničkoj špijunazi se isključivo informiraju preko medija i vršnjaka.

Mladi Crne Gore o elektroničkom špijuniranju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00
Direktan link

U novoj emisiji Glasom mladih govorimo i o projetku tokom kojeg su studenti javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini posjetili značajne institucije kulture i umjetnosti u toj zemlji. Razgovaramo sa Draganom Popadićem, koji se nakon Njemačke i Belgije, vratio u Bratunac. Iz Bugojna donosimo priču o gimnazijalcu Amaru Velagiću. Govorimo i novoj pjevačkoj grupi iz BiH „No Limit“.

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 2.6.2019.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00
Direktan link

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG