Dostupni linkovi

Glazba kao inspiracija za promjene


U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način ali i onima koji su spremni mijenjati svijet u kom žive.

Ove sedmice, govorimo o angažiranoj glazbi koja je sve popularnija među mladim ljudima.

Mlade iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore smo pitali da li preferiraju tu glazbu i koje izvođače? Koliko poruke iz tih pjesama mogu utjecati na određene promjene u društvu ili barem ukazati na loše strane društva? Sa mladima u Beogradu razgovarao je Dušan Komarčević.

Razgovor sa mladima iz Beograda
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

Mladi s kojima je u Travniku razgovarala Marija Augustinović smatraju da angažirani glazbenici, koji stihovima upozoravaju na stanje društva, mogu biti inspiracija novim generacijama da započnu promjene, ali da ne mogu značajnije utjecati na svijest kompletnog društva. Tvrde, također, da bi te pjesme trebali poslušati prvenstveno političari koji su BiH doveli do teške situacije u kojoj se nalaze.

Razgovor sa mladima iz Travnika
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
Direktan link

Mladi u Nikšiću, u Crnoj Gori, Leli Šćepanović su rekli da u tom gradu alternativne scena ima manje publike nego što je slučaj u Podgorici, ali oni koji slušaju takvu muziku kažu i da je na njih imala dosta uticaja.

Razgovor sa mladima Nikšića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00
Direktan link

U najnovijoj emisiji Glasom mladih govorimo i o mladima koji su uspješno aplicirali na javni poziv za finansiranje biznisa mladih, ali i o apelima budućim srednjoškolcima u BiH da upisiju strukovna i tehnička zanimanja. Razgovarali smo i sa dvadesettrogodišnjim Fuadom Halilovićem koji prozivodi perike od prirodne kose.

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 05.05.2019.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG