Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šta mladima pružaju njihove zajednice


Mladi kažu da im nedostaju kulturni i sportski sadržaji, mjesta za druženje, biblioteke...

U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način ali i onima koji su spremni mijenjati svijet u kom žive.

Ove nedjelje, govorimo o tome koliko lokalne zajednice pružaju mladima kvalitetno okruženje za život, a razgovaramo sa Nišlijama, Konjičanima i Podgoričanima.

Kažu da im nedostaju kulturni i sportski sadržaji, mjesta za druženje, biblioteke, ali i adekvatno zdravstvo i školstvo. Političari ne mare za njihove potrebe u lokalnim zajednicama, iako mladi imaju ideje šta bi promjenili u svom okruženju.

Prvo idemo u Niš, drugi po veličini grad u Srbiji. Naša Dragana Cvetković donosi priču iz ovog univerzitetskog centra u kojem studira 28.000 studenata na 13 fakulteta.

Mladi Niša - prilog Dragane Cvetković
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00
Direktan link

Konjic, mali bosanskohercegovački grad koji turistima nudi pregršt sadržaja kako bi mogli uživati u ovom gradu, svojim mladim građanima pak, ne nudi mnogo toga. O tome šta im to nedostaje, te šta biti mogli promjenili u Konjicu, sa mladima tog grada je razgovarala Mirsada Ćosić.

Mladi Konjica - prilog Mirsade Ćosić
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00
Direktan link

Mladim Podgoričanima i Nikšićanima mnogo toga smeta u njihovim gradovima - od nekulture do pasivnosti građana, rekli su našoj Leli Šćepanović.

Mladi Podgorice - prilog Lele Šćepanović
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
Direktan link

U najnovijoj emisiji Glasom mladih govorimo i o mladim ženama koje prkose patrijarhalnom načinu razmišljanja, o tome kako se mladi u BiH nose sa teretom ratne prošlosti, ali i o uspješnim mladim ljudima širom regiona i pozorištu iz Bratunca koje je namjenjeno najmlađima.

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 04.02.2018.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00
Direktan link

  • 16x9 Image

    Aida Đugum

    Diplomirala žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu 2003. godine. Radiju Slobodna Evropa pridružila se 2007. Obavlja poslove novinara-reportera za radijski program i emisiju TV Liberty.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG