Dostupni linkovi

Da li je Balkan uskraćen za velike koncertne spektakle?


Koga bi mladi željeli vidjeti?
Koga bi mladi željeli vidjeti?

U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način ali i onima koji su spremni mijenjati svijet u kom žive.

U regiji, sve je manje koncerata velikih svjetskih zvijezda. Istina, još uvijek imamo barem dva do tri godišnje koncerta u arenama u Zagrebu i Beogradu, nekada je to bila Budva. Tu je i festival Exit u Novom Sadu.

Pitali smo mlade, da li su bili na nekom koncertu velike svjetske zvijezde. Ako nisu, koga bi željeli vidjeti? Da li smo na Balkanu uskraćeni za velike koncertne spektakle? Da li vjeruju da će se nešto po tom pitanju promijeniti?

Najprije idemo u Crnu Goru. Nekada je Budva bila muzički centar regije. Svi se sjećamo koncertnog spektakla pop dive Madonne i Rolling Stonesa u tom gradu. Danas toga više nema, a Lela Sćepanović je pitala mlade da li su bili na tim koncertima i koliko im danas sve to nedostaje.

Mladi Crne Gore o koncertima - Prilog Lele Šćepanović
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00
Direktan link

Sada idemo u Beograd u koji je ipak ostao jedan od najvećih muzičkih centara na Balkanu. Beogradska Arena bila je u proteklom desetljeću domaćin nizu svjetskih muzičkih zvijezda. Stotine planetarno popularnih izvođača pohode i već čuveni novosadski festival Exit. Neke od unikatnih pojava svjetske scene ugostili su i zaječarska Gitarijada, Arsenal fest u Kragujevcu, LoveFest u Vrnjačkoj Banji... Ipak, mladima u Srbiji sa kojima je razgovarala Iva Martinović nisu ispunjene sve želje za omiljenim muzičarima, a razlozi su visoke cijene karata.

Mladi Beograda o koncertima - Prilog Ive Martinović
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:54 0:00
Direktan link

Velike svjetske muzičke zvijezde uveliko zaobilaze Bosnu i Hercegovinu. Više od dvadeset godina prošlo je od velikog koncerta grupe U2 u Sarajevu. Bilo je još nekih manjih koncerata. U Banjaluci je nastupio Lenny Kravitz i Simple mind, ali prije devet godina. Svi ljubitelji velikih svjetskih zvijezda primorani su ići u Zagreb i Beograd. S mladima u Banjaluci i Prnjavoru razgovarao je Milorad Milojević.

Mladi BiH o koncertima - Prilog Milorada Milojevića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00
Direktan link

U najnovijoj emisiji „Glasom mladih“ govorimo i o Danima otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu, o mladima Bosne i Hercegovine koji se trude da zaštite tradicionalne zanate, rukotvorine i drugo kulturno-istorijsko blago, a možete čuti i intervju sa Dinom Pešutom, mladim hrvatskim piscem i dramatrugom.

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 15.04.2018.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
Direktan link

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG