Dostupni linkovi

Šta je to influencer?


Influencer je osoba koja preko društvenih mreža zarađuje novac.
Influencer je osoba koja preko društvenih mreža zarađuje novac.

U rubrici Radija Slobodna Evropa "Glasom mladih" bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način ali i onima koji su spremni mijenjati svijet u kom žive.

U ovotjednoj emisiji govorimo o tome da sve više mladih danas trči za instant slavom. Među njima je jako popularno zanimanje influencer (influenser), a to je osoba koja putem društvenih mreža zarađuju novac, tako što reklamira određene proizvode. Što mlade misle o tome? Da li ih to privlači?

Mladi u Bosni i Hercegovini imaju podijeljena mišljenja o instant slavi i brzom bogaćenju. Smatraju da nema ništa loše u tome i da je svako leglano zarađivanje novca poželjno, pa i putem društvenih mreža. Dodaju da influenceri sigurno ulažu dosta u sebe, te da njihov uspjeh nije došao preko noći. S mladima u Sarajevu razgovarala Aida Đugum.

Sarajlije o uspjehu inluencera
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
Direktan link

Influenceri u Srbiji najveći utjecaj imaju na najmlađe generacije, smatraju neki od mladih sa kojima je u Beogradu razgovarao naš Zoran Glavonjić. Sve je veća popularnost osoba u Srbiji koje na internet platformama javnosti plasiraju svoja mišljenja o različitim proizvodima, kao i društvenim i političkim temama.

Koliki je utjecaj influencera - odgovori Beograđana
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
Direktan link

Najdraža društvena mreža Instagram odavno nije namijenjena samo dijljenju fotografija već može biti i unosan biznis za relativno novo zanimanje, influencere, koje je zaintrigiralo mnoge mlade na ovim prostorima. Fotografiranje, postovi,snimanje videa, prevazišlo je okvire zabave i poprimilo sve odlike biznisa sa visokim primanjima. Razmišljanja mladih o ovoj temi u Podgorici zabilježila je Lela Šćepanović.

Podgoričani o biznisu sa visokim primanjima
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00
Direktan link

U najnovijoj emisiji Glasom mladih poslušajte i priču o migrantkinji iz Alžira koja ćeli da ostane u Bosni i Hercegovini, šta mladi traže da bi ostali da žive u BiH... Čućete i šta je Tehnološki park Intera, ali i priču o Nikoli Radosavljeviću – koji će uskoro postati jedan od najmlađih doktora umjetnosti u povijesti Beogradskog univerziteta.

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 11.11.2018.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:00 0:00
Direktan link

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG