Dostupni linkovi

Okreću li mladi Balkana leđa Fejsbuku?


U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na pravi način ali i onima koji su spremni mijenjati svijet u kom žive.

Sve je više ljudi u svijetu koji napuštaju društvenu mrežu Fejsbuk (Facebook), osobito nakon afere sa Markom Zuckerbergom o otkrivanju i prenosu osobnih podataka korisnika.

Velik broj mladih koristi Fejsbuk ili neku drugu društvenu mrežu, da li se plaše da njihova privatnost može biti zloupotrebijena? Da li vjeruju u opstanak Fejsbuka, nakon te afere.

Najprije idemo u Crnu Goru, točnije u Budvu. Sugovornici u našoj anketi kažu da im omiljena društvena mreža više nije Fejsbuk - prednost daju Instagramu, a kao razloge navode zasićenje tom društvenom mrežom, ali i nedavnu aferu sa zloupotebom privatnih podataka korisnika.

Iako razmišljaju o mogućnosti da njihove privatne informacije sa društvenih mreža budu zloupotrebljene, uglavnom ne žele da se odreknu komunikacije putem društvenih mreža. Slušamo Jasnu Vukićević

Mladi Budve o bezbednosti na Fejsbuku
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
Direktan link

Mlađe generacije u Srbiji sve manje su na Fejsbuku, rekli su za RSE učenici jedne beogradske srednje škole. Poslednjih godina, kako kažu, popularnije su neke druge društvene mreže. Prvenstveno ih koriste za razmenu fotografija i brzu komunikaciju, dok o zaštiti privatnosti ne razmišljaju previše jer smatraju da su uglavnom sigurni. Zoran Glavonjić.

Mladi Beograda o bezbednosti na Fejsbuku
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00
Direktan link

Za kraj idemo u Banjaluku. Što ovoj temi razmišljaju mladi iz ovog grada, čut ćemo u prilogu Gojka Veselinovića.

Mladi Banjaluke o bezbednosti na Fejsbuku
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
Direktan link

U najnovijoj emisiji Glasom mladih govorimo i o sve većoj pojavi anksioznosti i depresije kod mladih, o nasilnom ekstremizmu u bh društvu, o knjizi "Trag dvadesetih", a čućete i priču o mladom hrvatskom glazbeniku Matiji Cveku.

Čitavu emisiju poslušajte ovdje:

Glasom mladih 24.06.2018.
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
Direktan link

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG