Dostupni linkovi

Nice: Ruski vojnici rade ono što Putin želi


molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:17:35 0:00

Postoji mnogo dokaza o ruskim zločinima u Ukrajini, kaže za RSE Geoffrey Nice (Džefri Najs), tužilac Haškog tribunala u postupku protiv bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića. "Vojnici čine ono što im narede komandiri na terenu, a njima naloži viša komanda. Na kraju dolazimo do Putina. U osnovi, vojnici na terenu rade ono što Putin želi. Bilo da im je to konkretno naložio, ili zato što zna da njegova armija poseduje kulturu koja podrazumeva takve postupke", ističe Najs.

Postoji mnogo dokaza o ruskim zločinima u Ukrajini, kaže za RSE Geoffrey Nice (Džefri Najs), tužilac Haškog tribunala u postupku protiv bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.
"Vojnici čine ono što im narede komandiri na terenu, a njima naloži viša komanda. Na kraju dolazimo do Putina. U osnovi, vojnici na terenu rade ono što Putin želi. Bilo da im je to konkretno naložio, ili zato što zna da njegova armija poseduje kulturu koja podrazumeva takve postupke", ističe Najs.
XS
SM
MD
LG