Dostupni linkovi

Gdje će crnogorski političari provesti praznike


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija
Budućeg ministra ekonomije Vladimira Kavarića koji je u parlamentu slušao ekspoze novog mandatara Igora Lukšića, kao da je iznenadilo jedno od prvih pitanja novinara prije nego što će i zvanično stupiti na novu funkciju. Vjerovatno je očekivao teška pitanja o brojnim ekonomskim problemima ali je bio vrlo spreman u odgovoru na naše gdje će provesti novogodišnje praznike.

"Novu godinu ćemo provesti u krugu porodice budući da sam otac maloljetne djece i to u onoj njihovoj najranijoj dobi kada je kuća najprirodniji ambijent",
rekao je Kavarić.

Nova funkcija na čelu novog ministarstva za nauku i tehnologiju iznenadila je profesoricu Sanju Vlahović tako da sada nije sigurna da će uspjeti da za novogodišnje praznike otputuje u inostranstvo.

"Iskreno da vam kažem, kako slobodan građanin i "obična profesorica" imala sam druge planove za ove dane i Novu godinu. Mislila sam da par dana provedem u inostranstvu. Sada kada sam ovdje i kada u srijedu dobijemo povjerenje nijesam sigurna da će mi se planovi ostvariti da otputujem u Italiju koja me uvijek ispuni pozitivnom energijom I gdje se uvijek lijepo osjećam. Nadam se da će mi se planovi ipak ostvariti",
kazala je Vlahović.

Poslanici SDP Raško Konjević i opozicione NOVE Slaven Radunović 31. decembra na prvi januar ostaju u Crnoj Gori gdje će u krugu prijatelja i porodice slaviti dolazak Nove godine.

Poslanik SDP će put primorja gdje ga očekuje druženje sa prijateljima.

"Biću u Budvi, ali još nijesam odlučio da li ćemo ići na koncert Džibonija ili negdje drugdje. Prijatelji su odlučivali gdje ćemo biti za praznike. Mislim da je važnije sa kim će te biti nego gdje će te biti", rekao je on.

Boljitak, prinove i vlast

Slaven Radunović iz Nove srpske demokratije, po svemu sudeći odabraće glavni grad.
Slaven Radunović

"Definitivno u Podgorici. Vjerovatno u društvu prijetlja. Drugog januara ćemo po tradiciji negdje otputovati. Ovoga puta će to biti Slovenija. Uglavnom gledamo da izbjegnemo sami doček Nove godine jer nijesmo ljubitelji skakanja po stolovima, velikih količina alkohola i tako dalje tako da praznike uglavnom dočekamo kući a onda, kao što sam i rekao negdje otputujemo", kaže Radunović.

A šta novi ministri i već iskusni poslanici očekuju od 2011.

Buduća ministarka Sanja Vlahović kaže:

"Svi znamo kako je kriza pogodila i nas u proteklom periodu. Međutim, kako se kaže uvijek poslije kiše, ili da kažem magle jer mi nijesmo tako loše prošli kako smo mislili, dođe neko sunce i lijepo vrijeme, ja vjerujem da građani mogu da očekuju da će 2011. godina donijeti pomak na bolje. Čak i ako ne budu ekstremno visoki procenti poboljšanja i u svim segmentima, mislim da možemo da očekujemo jedan period stabilizacije, što je važno da bismo uhvatili korak i krenuli dalje ".

U opoziciji u 2011. žele ono što im do sada nije polazilo za rukom – da osvoje vlast .

"Očekujem da budemo u novoj Vladi , nekoj novoj – 30. ja i moje kolege iz opozicije",
kazao je Radunović.

A budući ministar ekonomije Vladimir Kavarić otkrio je novinarima da bi u 2011. najviše od svega želio proširenje porodice.

"Pa, možda dvoje. Mlađ ima godinu i mogli bismo da dobijemo novu prinovu",
rekao je Kavarić.
XS
SM
MD
LG