Dostupni linkovi

Uz gay i anti-gay parada


"Povorka ponosa - Zagreb Pride 2009", Foto: zoomzg

U subotu je sa početkom u 15 časova uz već tradicionalnu osmu zagrebačku gay paradu lezbijskih i gay skupina "Povorka ponosa - Zagreb Pride 2009" organizirana i „anti-gay parada“. Na ovogodišnjoj Povorci ponosa okupilo se oko 400 pripadnika gay populacije, kojima su se priključili Zagrepčani, a na anti-gay prosvjedu bilo je otprilike 500 učesnika.

"Povorka ponosa - Zagreb Pride 2009", Foto: zoomzg

Anti-gay paradu je organizirala izvanparlamentarna desna stranka, a potporu su joj na svojim internet stranicama dale neke ekstremne desničarske skupine.

"Povorka ponosa - Zagreb Pride 2009", Foto: zoomzg

Gay parada je u 15 časova krenula s Trga maršala Tita i prošla kroz centar Zagreba, potom su održani govori i koncert, a "Anti-gay" parada i njihove pristalice su ih dočekale na Trgu bana Jelačića.

Anti-gay prosvjed, Foto: zoomzg

Zbog toga su u Zagrebu bile prisutne i jake policijske snage. Prosvjedi su uglavnom bili mirni, a policija je privela pet osoba sudionika manjih incidenata do kojih je došlo između pripadnika jednog i drugog prosvjeda.

Trojica mladića napala su u subotu poslijepodne 27-godišnjeg sudionika "Zagreb Pridea 2009." te ga teže ozlijedila, priopćila je sinoć zagrebačka Policijska uprava (PUZ) i navela da su trojica mladića prišla 27-godišnjaku, koji je krenuo kući sa "Zagreb Pridea", vrijeđali ga i napali zbog njegove seksualne orijentacije, udarajući ga rukama i nogama po tijelu i glavi zbog čega je pao na tlo, a zatim su pobjegli.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG