Dostupni linkovi

Gaf nedelje: Svi u Prag i spremni za Hrvatsku


Policija i službeni automobili kod zgrade Ministarstva spoljnih poslova u Pragu pred dolazak bh. lidera, 2. decembar 2013.
O kako je Prag divan grad! Složili su se oko toga bosanskohercegovački lideri. Jedini problem je bio to što ih Štefan File držao zatvorene više od 16 sati. Ali, šta da se radi, ekskurziji se u zube ne gleda. Nego, Prag je i liberalan grad. Baš onako kako nikad neće biti gradovi u Hrvatskoj, a od nedelje još manje. E, ali su mediji u Hrvatskoj ako ne slobodni, onda barem ne pod kontrolom nečeg sličnog srpskoj RRA, od koje više ne može ni intervju da se uradi. Uz to, proširila je nadležnosti i na zaštitu lika i dela predsednika Republike. Ovaj se, pak, sam štiti od bivšeg ministra. Mada, uskoro bi mu u tome mogao pomoći i zakon. Ne pitajte koji… Dobra vest je da je izborni proces na Kosovu završen, a sad treba formirati i opštine, bez kosovskih obeležja. To je dakle na redu na Kosovu, a u Crnoj Gori pitanje pre svih postalo je – kako se odbraniti od ruskog ambasadora u Srbiji. Ili još strašnije od čuvenog Deripaske. Komplikovano jeste, ali ako popijete jednu lakše će se shvatiti. E za to idite u RS. Koliko god pili – vi ne odgovarate…

  • 16x9 Image

    Miloš Teodorović

    Glavni i odgovorni urednik u beogradskom dopisništvu RSE od decembra 2014. Višestruko nagrađivan za rezultate postignute u istraživačkom novinskom, radio i TV novinarstvu.

XS
SM
MD
LG