Dostupni linkovi

Gaf nedelje: Darovi sa Kosova, kuršumlijsko đubre i tri prsta


Ustavni sud, pa referendum, pa možda implementacija. To je redosled koraka sa kojim su Srbi sa severa Kosova izašli pred premijera i prvog vicepremijera. Oni s Juga poneli su i darove, ali dalje od Vladinog praga nisu mogli. Drugačije biti i ne može od kako svakoga dana, u svakom pogledu, premijer Dačić proširije diskusije sa sopstvenim nekadašnjim Ja. Predsednik Nikolić je, ponavljajući mantru „sledeće godine u...“ stigao do Jerusalima. Znatno kraći, ali daleko efisaniji put, prelazi kuršumlijsko đubre što se u tonama sliva niz gradski kanal u reku Toplicu.

Taj treš transport neki nazivaju „brzom poštom“, brzom koliko i sam Tviter putem koga nas je predsednik Teniskog saveta Srbije obavestio o nesuđenom podizanju tri prsta sa čuvenom irskom zvezdom. Da zabeležimo još, FK „Mačva“ je pobedila na utakmici, a da izgubi nije ni smela, a Srbija je dobila i svog čistokrvnog sina koji će da odbrani oskrnavljenu joj kulturu, te da pročisti svakavo ne kuršumlijsko, već filmsko „đubre“...

  • 16x9 Image

    Miloš Teodorović

    Glavni i odgovorni urednik u beogradskom dopisništvu RSE od decembra 2014. Višestruko nagrađivan za rezultate postignute u istraživačkom novinskom, radio i TV novinarstvu.

XS
SM
MD
LG