Dostupni linkovi

Florida: Pronađeni ljudski ostaci u potrazi za zaručnikom ubijene blogerke


Gabrielle Petito i Brian Laundrie
Gabrielle Petito i Brian Laundrie

Istražioci koji vode potragu za nestalim zaručnikom ubijene američke blogerke pronašli su očigledne "ljudske ostatke" u parku na Floridi, saopštio je FBI.

Također su pronađeni i “predmeti od interesa” u nacionalnom parku na Floridi, dodali su iz FBI.

Brian Laundrie je osoba od interesa u istrazi o smrti Gabby Petito i nestao je prije više od mjesec dana. Njegovi roditelji otputovali su u srijedu u to područje kako bi pomogli u potrazi.

Posmrtni ostaci Gabby Petito pronađeni su 19. septembra u Wyomingu.

Na konferenciji za novinare, specijalni agent FBI a Michael McPherson rekao je da su "istražitelji pronašli ono što izgleda kao ljudski ostaci zajedno s ličnim predmetima, poput ruksaka i bilježnice koji pripadaju Brianu Laundrieu".

"Ovi predmeti pronađeni su u području koje je donedavno bilo pod vodom", rekao je.

Prošle sedmice, mrtvozornik je zaključio da je 22-godišnjakinja bila zadavljena na smrt i bila u šumi sedmicama prije nego što je pronađena.

Ovog ljeta, Petito i Laundrie (23) krenuli su na putovanje nacionalnim parkovima na američkom zapadu, dokumentujući svoje nomadsko putovanje “života u kamperu" na društvenim mrežama.

Roditelji Briana Laundrieja kažu da je zadnji put viđen 13. septembra, nakon što se skoro dvije sedmice ranije vratio na Floridu bez Petito. Kažu da je otišao sam na planinarenje i da se nikada nije vratio.

U srijedu je advokat porodice Laundrie Brian Bertolino rekao novinarima da su nakon "kratke potrage" s roditeljima Chrisom i Robertom Laundrie pronađeni neki predmeti koji mu pripadaju.

Rekao je da su predmeti pronađeni na stazi koju je Laundrie posjećivao u ekološkom parku Myakkahatchee Creek.

U parku je otkriven i automobil kojim je upravljao Laundrie.

"Tim za istraživanje dokaza FBI obrađuje mjesto događaja. Rezervat je zatvoren za javnost i u ovom trenutku nema dodatnih detalja", poručili su iz FBI.

Laundrie nije optužen za zločin u vezi s ubistvom Petito, međutim FBI je izdao saveznu potjernicu i optužio ga za korištenje njene debitne kartice nakon njene smrti.

Izvor: BBC
XS
SM
MD
LG