Dostupni linkovi

Depardje izašao iz pritvora posle saslušanja zbog optužbi za seksualni napad


Francuski glumac Žerar Depardje na crvenom tepihu na 74. Filmskom festivalu u Veneciji, septembar 2017.
Francuski glumac Žerar Depardje na crvenom tepihu na 74. Filmskom festivalu u Veneciji, septembar 2017.

Francuski glumac Žerar Depardje (Gérard Depardieu) izašao je iz pritvora pošto je u ponedeljak bio saslušan zbog optužbi dve žene da ih je seksualno napao na snimanju filmova, rekao je njegov advokat.

Francuski mediji preneli su prethodno da je Depardje u policijskom pritvoru zbog ispitivanja o navodima dve žene da ih je seksualno napao na snimanjima filma.

Francuska televizija BFMTV i dnevni list Parizijen (Le Parisien) javili su prethodno da je 75-godišnjeg glumca pozvala pariska policija u ponedeljak ujutro i da mu je određen pritvor.

Glumčev advokat Kristijan Sen-Pala (Christian Saint-Palais) rekao je novinarima dok je izlazio iz policijske stanice u 14. pariskom okrugu da je "policijski pritvor završen".

"Više ga ne drže u policijskoj stanici", rekao je advokat.

Pariska policija je navela da nije ovlašćena da komentariše navode i uputila agenciju AP na kancelariju tužioca, koa je naveli da "u ovoj fazi" nema komentar.

Depardje je, kako navodi AFP, negirao optužbe. U otvorenom pismu oktobra 2023. naveo je: "Nikada, ali nikada nisam zlostavljao neku ženu".

Navodni slučajevi seksualnih napada odnose se tokom snimanja filmova 2014. i 2021. godine.
Depardje se i ranije suočavao sa optužbama za seksualno uznemiravanje ili napad.

Preliminarno je optužen sa silovanje i seksualni napad 2020. nakon optužbi glumice Šarlot Arnold (Charlotte Arnould).

Depardje je takođe meta tužbe za seksualni napad koju je podnela francuska glumica Elen Daras, kao i još jedne optužbe u Španiji od strane novinarke Rut Baza, koja ga je optužila za silovanje iz 1995. godine.

Početkom decembra 2023. na javnom kanalu France 2 je emitovan dokumentarac u kome se može videti kako Žerar Depardje izgovara mizogene uvrede. Nakon toga, švajcarski javni servis povukao je iz svog programa sve filmove u kojima Depardje igra "jednu od glavnih uloga".

XS
SM
MD
LG