Dostupni linkovi

Trka Formule 1 u Saudijskoj Arabiji po planu


Ogroman oblak crnog dima mogao se videti kako se diže iznad Džede istočno od trkačke staze koja se nalazi na obali Crvenog mora.
Ogroman oblak crnog dima mogao se videti kako se diže iznad Džede istočno od trkačke staze koja se nalazi na obali Crvenog mora.

Velika nagrada Saudijske Arabije u Formuli 1 će se održati kako je planirano, rekli su organizatori nakon napada na objekat naftnog giganta Aramco u blizini trkačke staze u Džedi.

Huti u Jemenu, koje podržava Iran, saopštili su da su izveli napade na saudijske energetske objekte, a koalicija predvođena Saudijskom Arabijom potvrdila je da je pogođena stanica za distribuciju naftnih derivata u Džedi, što je izazvalo požar u dva rezervoara, ali bez žrtava.

"Raspored trke za vikend će se nastaviti kako je planirano", navodi se u saopštenju promotera trke Saudi Motorsport Compani, prenosi Rojters.

Dodaje se da su organizatori trke svesni napada u Džedi i da
ostaju u direktnom kontaktu sa saudijskim bezbednosnim vlastima, kao i sa F1 i FIA kako bi osigurali da se sve neophodne mere bezbednosti i dalje primenjuju.

Ogroman oblak crnog dima mogao se videti kako se diže iznad Džede istočno od staze koja se nalazi na obali Crvenog mora dok su automobili bili na prvom treningu koji je protekao po planu.

Početak druge sesije treninga je odložen za 15 minuta, a timovi i vozači pozvani su na sastanak sa izvršnim direktorom F1 Stefanom Domenikalijem (Domenicali).

"Formula jedan je u bliskom kontaktu sa nadležnim organima nakon današnje situacije", rekao je portparol.

„Nadležni su potvrdili da se događaj može nastaviti po planu i mi ćemo ostati u bliskom kontaktu sa njima i svim timovima i pažljivo pratiti situaciju".

Pokret Huti koji je orijentisan prema Iranu se već sedam godina bori protiv koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

XS
SM
MD
LG