Dostupni linkovi

Ubijena i konsultantkinja Foks njuza u Ukrajini


Kamerman Pjer Zakrževski (levo) pozira sa kolegama ispred Interkontinental hotela u Kijevu. Foks njuz je saopštio 15. marta da su u bizini Kijeva stradali Zakrševski, slobodna konsultantkinja Oleksandra Kuvšinova i ranjen novinar Bendžamin Hol.

Foks njuz kanal je saopštio da je i njihova novinarka stradala u istom incidentu u Ukrajini u kojem je ubijen njihov snimatelj, preneo je Rojters.

Oleksandra "Saša" Kuvšinova (Kuvshynova), koja je radila kao slobodna konsultantkinja za Foks njuz, ubijena je zajedno sa kamermanom Pjerom Zakrževskim (Pierre Zakrzewski) kada je na njihovo vozilo u blizini Kijeva otvorena vatra 14. marta.

Izvršna direktorka Fox News Media Suzan Skot (Suzanne Scott) rekla je da je Saša imala samo 24 godine.

"Pomagala je našim ekipama da se kreću kroz Kijev i okolinu dok je prikupljala informacije i razgovarala sa izvorima. Bila je neverovatno talentovana i provela je nedelje radeći direktno sa celim našim timom, radeći danonoćno kako bi bili sigurni da svet zna šta se dešava u njenoj zemlji", rekla je Skot.

Fox news je prethodno saopštio da je ubijen njihov snimatelj Pjer Zakrževski.

„Pjer je bio fotograf u ratnoj zoni koji je pokrivao skoro svaku međunarodnu priču za Foks njuz od Iraka preko Avganistana do Sirije tokom svog dugog rada s nama“, rekla je Skot.

U tom incidentu je povređen novinar Bendžaminom Holom (Benjamin Hall) koji je u bolnici.

XS
SM
MD
LG