Dostupni linkovi

Film o Beogradu na vodi: Zazidani grad


Insert iz filma "Naš Beograd na vodi"

„Naš Beograd na vodi“, animirani film koji ukazuje na pogubne posledice ovog projekta, premijerno je prikazan u sredu u Beogradu.

Tim časopisa o arhitekturi „Kamenzind“ u toj video priči objedinio je višemesečnu analizu „Beograda na vodi“ koji vlast i arapski investitori nameravaju da izgrade na potezu Karađorđeve ulice, jedne od najlepših u glavnom gradu.


Ana Đorđević Petrović, jedna od autorki filma, rekla je za RSE da očekuje da i ovaj film javnosti „otvori oči“ o „Beogradu na vodi“.

„Ovaj animirani film je sublimacija svih kritika koje su do danas izrečene na temu Beograda na vodi. Ideja za ovaj film je došla iz snažne potrebe da što više ljudi shvati moguće ishode ovakvog projekta po grad i po ljude. Reč je o pojavi takozvanog zazidanog grada gde imate puno višespratnica na jako maloj površini, gde je velika mogućnost da će takva četvrt biti elitna i dostupna samo dobrostojećim građanima i strancima“, podvlači Ana Đorđević Petrović.

  • 16x9 Image

    Zoran Glavonjić

    Novinarsku karijeru počeo je 1995. u informativnoj redakciji beogradske televizije Studio B. Radio je u beogradskom listu "Dnevni telegraf" i u dnevniku "Glas javnosti". Na RSE je od avgusta 2000. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG