Dostupni linkovi

Na anketno pitanje preko Facebooka "Da li ste zadovoljni zdravstvenim uslugama" odgovorili ste:


Biljana Kvrgić Ilić: Možeš pisati do beskonačno, ako nemaš pare nemaš vezu, a ako nemaš vezu... crkni... To je Hipokrat mislio samo se pogrešno izjasnio...

Dobrila Stevanović: U Srbiji je legalizovana korupcija u zdravstvu, tako što je doktorima dozvoljeno da rade u privatnim klinikama (posle svojih obaveza koje imaju na svojim radnim mestima, bolnicama ili domovima zdravlja). U svim državnim bolnicama, (ako niste hitan slučaj, da vam je život u pitanju), čekanja na preglede, hirurške intervencije i snimanja su neverovatna. Tada ste prinuđeni da stavite poveću sumu novca u džep, i odete u privatnu kliniku, gde redova nema, sve može maltene odmah, e da bi istu intervenciju napravio isti doktor koji radi u nekoj od državnih ustanova, ovog puta za debeli honorar. To je sasvim legalno. Nema potrebe podmićivati doktore po bolnicama, kada će te iste novce dati na drugom mestu, istom doktoru!

Boban Stojković: Dom zdravlja u Nišu, odakle sam ja, nije renoviran od kada su ga komunisti sazidali. Ubačeni su samo neki kompjuteri zadnje kategorije. Šta radite sa tim parama od poreza koji uzimaju od građana?

Branislav Rajčić: Mogu Vam ukratko navesti da se, u mojoj bolnici u Boru, ništa nije popravilo posluživanje hrane, za spremanje ne znam, od 1977. do danas. Ovo upoređujem sa kliničkim centrom u Ljubljani, jer sam tamo hospitalizovan na neurohirurgiji 1978. god., mogu vam reći da nije za upoređivanje. 2005. god. ležao sam na internom odeljenju, gde se i dalje čorbasta jela služila iz limenih kofa i drugo da ne upoređujem sa kliničkim centrom, a i danas ne vidim boljitak usluge, da ne pričam o osoblju koje služi i kako služi. Slobodno proverite, pa se uverite.

Nermina Gojačić: U Tuzli ako nemate para ili jake veze nagrabusili ste. Ista situacija je i u domu zdravlja i u UKC. U porodicnoj medicini svakih nekoliko mjeseci mijenjaju ljekare a ima ih takvih da im ja ne bi dala ni životinju da liječe a kamoli ljude. Na fizijatriji doma zdravlja radi ljekar koji ne može da liječi ni mlado ni staro (vjerovatno čeka kovertu, a onda može sve). Na pregled kod specijaliste se čeka po 6 i više mjeseci. Stanje očajno.

Gizela Horvat: Ja sam se lečila u Sremskoj Kamenici. Imala sam rak na dojci. Tamo su me operisali i zračili 6 nedelja i mogu vam reći da su divni ljudi. Od raznih šaltera gde je neviđena gužva osoblje je predivno, nigde ni glas nisu podigli toliko su strpljivi da ja nemam reči. Stalno ih spominjem da bi puno njih trebalo bi da odu tamo na praksu da kako treba postupati sa ljudima. Hvala im puno.

Aleksandar Gerbes: Mogu i ja da im kažem stanje je katastrofa što je vrlo blaga reč.

Živan Rodika: Problem nisu zdravstveni radnici nego nemaština.Nema čime da se radi.

XS
SM
MD
LG