Dostupni linkovi

Faith No More u Moskvi: Podrška članicama grupe Pussy Riot


Pussy Riot na koncertu benda Faith No More u Moskvi
Pussy Riot na koncertu benda Faith No More u Moskvi
Pet žena sa maskama po kojima su prepoznatljive članice ruske punk grupe Pussy Riot zagrevale su publiku u pauzi na koncertu grupe Faith No More koji je održan 2. jula u Moskvi.

Nakon što su Majk Paton i društvo napustili scenu, pet žena sa maskama preko lica i upaljenim bakljama izašle su na scenu i krenule da uzvikuju antivladine slogane i traže da se članice benda Pussy Riot koje se nalaze u zatvoru zbog subverzivnog nastupa u Hramu Hrista spasitelja, puste na slobodu.

Obezbeđenje nije uradilo ništa da ih spreči u tom naumu, a nakon pauze na sceni su se i sami članovi benda Faith No More pojavili sa maskama Pussy Riot i njihovim majicama i, na kraju, odsvirali jedan od najvećih hitova FNM "We Care A Lot."

Članice benda su pozvale publikub da se skupe ispred suda 4. jula kako bi protestovali protiv pritvora u kojem se nalaze Nadežda Tolokonikova, Jekatarina Samutsević i Marija Aljokina pod optužbom za huliganizam

VIDEO: Podrška Pussy Riot na koncertu FNM u Moskvi


Pjotr Verzilov, aktivista umetničke grupe “Voina”koja je usko povezana sa Pussy Riot
rekao je Ruskom servisu Slobodne Evrope da su se članice benda na koncertu pojavile na zahtev Faith No More.

Frontmen benda FNM Majk Patton, otvoreno je podržao članice benda u zatvoru.

Majk Paton na koncertu u Moskvi
Majk Paton na koncertu u Moskvi
"Faith No More, kao i mnogi muzičari u Rusiji i u svetu su ljuti onim što se desilo članicama grupe pussy Riot.”, rekao je Verzilov "Pre dolaska u Rusiju članovi benda FNM su tražili da zajedno nastupe sa članicama Pussy Riot”

Tri članice benda Pussy Riot se nalaze u pritvoru od februara kada su upale u Crkvu Hrista spasitelja u Moskvi i odsvirale pesmu “Molitva za Putina”, gde čekaju suđenje pod optužbom za huliganizam i širenje vjerske mržnje. One su pred sudijom rekle da su na taj način protestovale protiv patrijarhove podrške tadašnjem premijeru Rusije Vladimiru Putinu koji je pobedio na predsedničkim izborima 4. marta.

Pritvor im je već nekoliko puta produžen, a poslednji put 20. juna kada je sud odlučio da pankerke ostanu u pritvoru do 24. jula.
XS
SM
MD
LG